Remontdarbu dēļ tiks mainīta satiksmes organizācija uz Vidzemes šosejas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Sākoties remontdarbiem, Vidzemes šosejas (A2) posmā no Sēnītes līdz Siguldai otrdien satiksme tiks pārslēgta pa vienu joslu katrā virzienā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Pirmā tiks pārbūvēta labā brauktuve virzienā no Rīgas, un otrdienas laikā laikā visa satiksme pakāpeniski tiks pārslēgta uz kreiso brauktuvi virzienā no Siguldas - pa vienu joslu katrā virzienā.

Mainot satiksmes organizāciju, otrdien tā īslaicīgi tiks slēgta abos virzienos.

Satiksmes organizācija pa vienu joslu katrā virzienā būs spēkā līdz ziemas tehnoloģiskajam pārtraukumam, kas ir plānots no novembra, taču tā precīzs laiks ir atkarīgs no laika apstākļiem.

Ņemot vērā satiksmes intensitāti šajā posmā, paredzams, ka tā būs lēnāka, tāpēc LVC aicina plānot papildu laiku ceļam.

Jau ziņots, ka posma pārbūves izmaksas ir 12,361 miljons eiro.

Darbu laikā paredzēts pārbūvēt ceļa segas konstrukciju. Vietām tā tiks pārbūvēta pilnībā, tostarp izbūvējot salturīgo kārtu, savukārt vietām tiks izbūvēta reciklētā kārta. To visu nosegs jauns asfaltbetons trijās kārtās. Pārbūvētās ceļa segas kalpošanas laiks būs 20 gadi.

Pārbūvēs arī Inčupītes un Egļupes caurtekas, kā arī gājēju un velosipēdistu tuneli zem Vidzemes šosejas Gaujas ciematā, savukārt pieturvietās "Indrāni" un "Gauja" atjaunos esošos paviljonus.

Ceļa segums pārbūvējamajā posmā ir stipri nolietojies, atsevišķās vietās ir veikti uzlabojumi 1999. un 2008.gadā, taču lielākoties Vidzemes šosejai no Sēnītes līdz Siguldai atjaunošanas darbi nav veikti kopš ceļa uzbūvēšanas 1980.gados.

Būvdarbus veic SIA "Binders" par līgumcenu 12 360 587 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), no tiem 10 506 498,95 eiro ir Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējums. Projekta autors ir SIA "Ceļuprojekts", būvuzraudzību veic SIA "Firma L4".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu