Pagājušajā diennaktī Rīgā un Cēsīs ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Pirmdien ugunsgrēkos Rīgā un Cēsīs ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, aģentūru informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.18.26 ugunsdzēsēji steidzās uz Valmieras ielu, Cēsīs, kur četrstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns divu kvadrātmetru (m2) platībā. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji tajā atrada cilvēku, kuru izglāba. Cietušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt īsi pirms pusnakts ugunsdzēsēji steidzās uz Franča Trasuna ielu, Rīgā, kur no deviņu stāvu dzīvojamās mājās logiem nāca dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg dīvāns divu m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem.

VUGD uzsver, ka dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Tāpat plkst.14.56 ugunsdzēsēji steidzās uz Dienvidkurzemes novada Aizputi, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā bija iesaistīts traktors un vieglā automašīna, glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no vieglās automašīnas atbrīvoja divus cilvēkus un nodeva viņus NMPD mediķiem.

Pēc tam ar absorbenta palīdzību savākta izlijusī eļļa un sakārtota brauktuve.

Arī vakar saņemti vairāk izsaukumi, kas saistīti ar ražas novāšanas laiku - Madonas novada Mētrienas pagastā dega kombains viena m2 platībā un labības lauks viena hektāra platībā, Bauskas novada Iecavas pagastā dega labības rugāji četru hektāru platībā, bet Talsu novada Virbu pagastā dega labības lauks 50 m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, kūdra, labības lauks, kondicionieris, apkures katls, vieglā automašīna, kravas automašīnas piekabe ar granulām, pirts, kūpinātava, ražošanas ēkas piebūve un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 80 izsaukumus - 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 37 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu