Piektdien Latvijā notikuši vairāki mežu un labības lauku ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lokalizēts atkritumu izgāztuves ugunsgrēks pie Daugavgrīvas šosejas
Foto: Lokalizēts atkritumu izgāztuves ugunsgrēks pie Daugavgrīvas šosejas Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien Latvijā notikuši vairāki mežu un labības lauku ugunsgrēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Dienvidkurzemes novada Medzes pagastā dega meža zemsedze 9000 kvadrātmetru platībā, Tukuma novada Tumes pagastā - 200 kvadrātmetru platībā bet Ropažu novada Stopiņu pagastā - 3 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti arī vairāki labības rugāju ugunsgrēki - Limbažu novada Liepupes pagastā šāds ugunsgrēks bija viena hektāra platībā, bet Saldus novada Vadakstes pagastā četru hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 74 izsaukumus. 25 izsaukumi bija uz ugunsgrēku dzēšanu. No tiem trīs bija uz meža ugunsgrēkiem, 36 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

VUGD atgādina, ka, ilgstoši saglabājoties sausam un karstam laikam, ir palielinājusies ugunsbīstamība. Tās rezultātā pat vismazākā dzirkstele var izraisīt ugunsgrēku, bet sausums veicina to, ka liesmas ātrāk izplatās.

Lai neizraisītu postošus ugunsgrēkus, iedzīvotājiem ir jābūt piesardzīgiem un uzmanīgiem, izmantojot atklātu uguni, piemēram, smēķējot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu