Iemin Rīgu: Vecrīga-Imanta ⟩ Mutē kūstošs kebabs un spoki Anniņmuižā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X

Ceļot var arī dabai un maciņam draudzīgi un gūt jaunus iespaidus, pat neizbraucot ārpus galvaspilsētas robežām! Kā? Elementāri, mēs tev parādīsim! TVNET turpina raidījumu "Iemin Rīgu", kurā piedzīvojumu meklētāji Laura un Jānis parādīs, ko var apskatīt, izbaudīt vai iegūt Rīgas velomaršrutos. Šajā "Iemin Rīgu" epizodē mēs dosimies no Vecrīgas uz Imantu.

Spilgtākie pieturas punkti, ko izbaudīja un neatteiktos atkārtot mūsu ceļotāji.

1. Konditoreja "Ciemakukulis". Izcili pīrādziņi un debešķīgas bulciņas. Pirmā pietura, lai uzņemtu spēkus garajam ceļam uz Imantu!

Atrašanās vieta - Kuldīgas iela 19.

2. Latvijas Universitātes botāniskais dārzs. Brīnišķīga vieta, kur pavadīt kādu stundu vai sešas, klīstot starp eksotiskiem un ne tik eksotiskiem augiem - no rododendriem līdz indīgiem krūmiem, kuru ogas ēst aizliegts. Šogad dārzam jau 100 gadi, tādēļ ir novērojama aktīva rosība visā dārza teritorijā.

Atrašanās vieta - Kandavas iela 2.

3. "Berliner Gemüse Kebab". Šo mūsu ceļotāji nebaidās saukt par labāko no labākajiem Latvijas kebabiem labākajās Berlīnes kebabu tradīcijās.

Atrašanās vieta - Imantas tirgus.

4. Anniņmuiža. Senatnīga daile saglabājusies muižas sienās un teritorijā ap to. Der kā piknikam, tā pastaigai. Lieliska vieta, kur filmēt jaunu filmu vai vienkārši pabarot pīles.

Atrašanās vieta - Jūrmalas gatve 74-76.

5. Mēra kapi. Ja nebaidies mēra baciļa un dzērāju, tad ir vērts apmeklēt vēsturisko vietu. Šo vietu rekomendē TVNET kapu detektīvs. Vairāk par mītisko vietu lasi šeit.

Atrašanās vieta - blakus Rīgas Mākslas un mediju tehnikumam, Jūrmalas gatves malā.

6. Mini zoo. Iespējams, daudzi nemaz nezina, ka tepat Rīgā, Imantā iespējams aprunāties ar trušiem, kazām un pat nutrijām. Nopērc burkānus turpat un iesaisties sarunās.

Atrašanās vieta - Jūrmalas gatve 78d.

Par pašu veloceļu

Veloceļš Centrs–Imanta ir pilsētai piederīgā daļa no paša pirmā un, iespējams, valstī vispopulārākā velomaršruta Rīga–Jūrmala. Tas savieno galvaspilsētu ar kūrortpilsētu.

Veloceļš tika uzbūvēts pagājušā gadsimta 80. gados, savukārt 2001. gadā Vecrīga tika savienota ar Imantu, izbūvējot veloceliņu ar kopējo garumu 13,5 kilometri.

Velosatiksmes infrastruktūras izbūves plāns paredz izbūvēt veloceļu Centrs–Imanta Anniņmuižas bulvāra apkaimē, kur tiks izveidots atzars, pa kuru varēs nokļūt Bolderājai un Daugavgrīvai – līdz pat jūrai. Tas būs jaunais veloceļš Imanta–Daugavgrīva. Tādējādi Daugavgrīvā varēs pa veloceļu nokļūt arī no Vecrīgas.

TVNET raidījums "Iemin Rīgu" nākamajā epizodē ar ciskudriļļiem izmēģinās veloceļu Centrs–Dārziņi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu