Ārlietu ministrs: Igaunija uzskata par provokāciju FDD apgalvojumus saistībā ar Duginas nogalināšanu

TVNET/LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Igaunija uzskata par provokāciju Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) apgalvojumus, ka "krievu pasaules" ideologa Aleksandra Dugina meitas nogalināšanā vainojama Ukrainas pilsone, kas pēc tam ieradusies Igaunijā, paziņoja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu.

Šādi apgalvojumi ir Krievijas provokācija, un "saistībā ar to vairāk nav, ko piebilst", Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR teica Reinsalu.

Viņš norādīja, ka tādējādi Krievija mēģina izdarīt spiedienu uz Igauniju, jo tā atbalsta Ukrainu.

"Kāpēc Igaunija tagad piedzīvoja lielākos kiberuzbrukumus kopš "Bronzas nakts" laikiem? Kāpēc pirms divām nedēļām bijušais Krievijas prezidents [Dmitrijs Medvedevs] teica, ka tas, ka Igaunija joprojām ir brīva valsts, ir "līdz galam nenostrādāta lieta"? Es domāju, ka visi šie notikumi un dažādās aktivitātes ir daudz lielākā kontekstā, un tā mērķis ir izdarīt nepārprotamu spiedienu ar dažādām metodēm uz Igauniju un vairākām citām valstīm, kuras atbalsta Ukrainu," sacīja Igaunijas ārlietu ministrs.

Jau vēstīts, ka FDD pirmdien paziņoja, ka sestdien Piemaskavā notikušo auto sprādzienu, kurā tika nogalināta Darja Dugina, esot sarīkojuši Ukrainas specdienesti.

FDD apgalvoja, ka noziegumu pastrādājusi Ukrainas pilsone Natālija Vovka, kas pēc tam ieradusies Igaunijā.

Eksplodējis pie auto piestiprināts spridzeklis, paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Dugins ir Krievijas imperiālisma un "krievu pasaules" ideologs. Tāpat kā tēvs, arī Darja Dugina aktīvi atbalstīja Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Ukraina ir noliegusi jebkādu saistību ar Duginas nāvi.

Igaunijas ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka no Krievijas iestādēm nav saņēmusi nekādas prasības vai lūgumus saistībā ar Duginas nogalināšanu.

Savukārt Ukrainā dzīvojošais bijušais Krievijas parlamenta deputāts opozicionārs Iļja Ponomarjovs svētdien paziņoja, ka atbildību par Duginas nogalināšanu uzņemas līdz šim nezināmā Krievijas partizānu kustība "Nacionālā republikāņu armija" (NRA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu