Uz ārējām robežām un valsts iekšienē pirmdien konstatēti 69 likumpārkāpēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pirmdien, 22. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 69 likumpārkāpējus, portālu TVNET informēja Valsts robežsardzes pārstāve Ginta Skangale.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem.

Kā precizēja Skangale - Terehovas, Vientuļu un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, un trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 13 ārzemniekiem.

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti astoņi Uzbekistānas, divi Ukrainas, divi Krievijas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Kā paskaidroja Skangale, lietvedība četru Uzbekistānas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika sākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim.

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 11 personām – trīs Igaunijas, trīs Krievijas, diviem Lietuvas, diviem Azerbaidžānas un vienam Latvijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 28 personām – astoņiem Baltkrievijas, pieciem Krievijas, trīs Lietuvas, diviem Latvijas, diviem Igaunijas, vienam Kirgizstānas, vienam Lielbritānijas, vienam Moldovas, vienam Serbijas, vienam Somijas, vienam Tadžikistānas, vienam Turcijas un vienam Ukrainas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu