Trešdien siltākais ūdens Rīgas peldvietās ir Bābelīša ezerā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Atpūtnieki peldvietā Bābelīša ezerā.
Atpūtnieki peldvietā Bābelīša ezerā. Foto: Lauris Nagliņš/LETA

24. augusta rītā siltākais ūdens Rīgas oficiālajās peldvietās ir Bābelīša ezerā - tur ūdens iesilis līdz +24 grādiem, portālu TVNET informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes vecākais inspektors Juris Jubalts.

Ķīšezerā un Ķīpsalā ūdens temperatūra ir +22 grādi, Lucavsalā +21 grāds, bet Rumbulā +20 grādi.

Citās Rīgas ūdenstilpēs ūdens ir nedaudz vēsāks -  Vecāķos +14 grādi, bet Vakarbuļļos un Daugavgrīvā +12 grādi.

RPP aicina iedzīvotājus atpūtai pie ūdens izvēlēties kādu no deviņām Rīgas peldvietām, kurās strādā glābēji.

Kā atgādināja Jubalts, pamatā kārtības sargi drošību uz ūdens peldvietās uzrauga katru dienu no pulksten 10 līdz 22. Savukārt naktī nepieciešamības gadījumā palīdzību var saņemt sešās glābšanas stacijās (visās, izņemot Ķīpsalu un Daugavgrīvu), tomēr jāņem vērā, ka nakts maiņās peldvietās strādā mazāks glābēju skaits nekā dienā.

Jau ziņots, ka Ķīpsalas peldvieta maija vidū ieguva oficiālas peldvietas statusu. Rīgā tagad ir astoņas oficiālas peldvietas. Rīgā divas oficiālās peldvietas ir Lucavsalā un trīs pie jūras – Vecāķos, Vakarbuļļos un Daugavgrīvā. Tāpat oficiālais statuss ir peldvietām Bābelītī un Daugavā pie Rumbulas. Pagaidām oficiāla statusa nav peldvietai Ķīšezerā, bet arī pie tās darbojas glābšanas stacija. Divās Rīgas pludmalēs – Vecāķos un Vakarbuļļos - arī šogad plīvos Zilais karogs, kas ir apliecinājums starptautiskiem vides standartiem un pašvaldības veikto labiekārtošanas darbu kvalitātei.

Tāpat vēstīts, ka Rīgā, Vecāķu pludmalē, drošību šovasar uzraudzīs ar bezpilota lidaparātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu