VUGD trešdien Cēsīs veic tehnisko apkopi trauksmes sirēnām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Plūme / LETA

Trešdien, 24. augustā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki Cēsīs veic tehnisko apkopi trauksmes sirēnām, kā rezultātā var būt dzirdamas trauksmes sirēnas, tā VUGD brīdina tviterī.

"Ja izdzirdat īsu sirēnas skaņu, ziniet, ka uztraukumam nav pamata," raksta VUGD.

Latvijas teritorijā ir izvietotas 164 trauksmes sirēnas, kuras ir izvietotas tā, lai raidītais skaņas signāls būtu dzirdams apmēram 1,5 kilometru rādiusā. VUGD atgādina, ka gadījumos, ja iedzīvotāji iepriekš nav brīdināti par sirēnu pārbaudi, izdzirdot trauksmes sirēnu signālu, iedzīvotājiem jāieslēdz televizori un radioaparāti vai citas ierīces, piemēram, mobilo telefonu radiouztvērēji, informācijas saņemšanai par trauksmes sirēnu ieslēgšanas iemeslu un iedzīvotāju nepieciešamo rīcību.

Jau ziņots, ka šī gada jūnija izskaņā VUGD sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru visā Latvijā ieslēdza trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas darbību - trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamos bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā, skaņas signāla dzirdamību un citus tehniskos parametrus.

Jūnijā bez traucējumiem un bojājumiem nostrādāja 143 no 164 izvietotajām trauksmes sirēnām, bet 21 uzstādītajai sirēnai tika konstatēti tehniski traucējumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu