Staķis: pieminekļa vietā īstermiņā iecerēts izveidot atpūtas laukumu jauniešiem (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Uzvaras parkā demontētā padomju pieminekļa vietā iecerēts pēc iespējas agrāk izveidot rotaļu un atpūtas laukumu bērniem un jauniešiem, ceturtdien, 25. augustā, preses konferencē pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Galvaspilsētas mērs skaidroja, ka tas ir īstermiņa plāns un ka atpūtas laukumu varētu izveidot nākamā gada laikā, līdzko pašreizējie būvnieki noslēgs viņiem uzticētos darbus.

Savukārt par ilgtermiņa plāniem šai vietai vēl gaidāma diskusija, norādīja politiķis.

Staķis uzsvēra, ka Saeimas pieņemtajā likumā dotais uzdevums par pieminekļa demontāžu līdz 15.novembrim jau ir izpildīts. Atbrīvotās teritorijas sakārtošanas darbi saskaņā ar likumu īstenojami līdz 2023.gada 30.jūnijam, reizē Rīgas mērs pieļauj, ka šie darbi noslēgsies agrāk.

Politiķis arī izteica pateicību sabiedrībai, kura šodien visu dienu bijusi izturīga, sekojot līdzi nojaukšanas procesam, kā arī visiem iesaistītajiem, tajā skaitā, iedzīvotājiem, kuri pieminekļa nojaukšanu atbalstīja ar ziedojumiem, Saeimai, kura pieņēma attiecīgo likumu, un medijiem par vēsturisko kadru iemūžināšanu.

Staķis akcentēja, ka uzslavē būvniekus, kuru paveiktais darbs esot iespaidīgs un kuri doto uzdevumu izpildījuši, pēc viņa teiktā, nevainojami. Rīgas mērs pateicības vārdus veltīja arī būvuzraugiem un policijai un citiem tiesībsargiem, kuri esot bijuši uzdevumu augstumos.

Pilsētas izpilddirektors Jānis Lange pastāstīja, ka piepildījās sākotnēji plānotais, ka šodien nojauktā pieminekļa strēle jeb obelisks gāzīsies uz baseina pusi - tas perfekti nokritis tieši cerētajā virzienā.

Jau ziņots, ka 25. augusta pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotā zvaigznes.

Pieminekļa kompleksa brucināšanas darbi sākās otrdien, 23.augustā, no rīta. Otrdien pēcpusdienā būvnieki zemē nogāza trīs padomju karavīru bronzas statujas, savukārt trešdien īsi pēc plkst.9 krita arī sievietes tēla statuja.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu