Baltkrievijas bumbvedēji modificēti apbruņošanai ar kodolieročiem, paziņo Lukašenko (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Lukašenko.
Aleksandrs Lukašenko. Foto: Shutterstock

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko piektdien, 26. augustā, paziņojis, ka Baltkrievijas armijas bruņojumā esošie taktiskie bumbvedēji SU-24 tikuši modificēti, lai tie spētu nest kodolieročus, brīdinot, ka Minska nekavējoties reaģēs, ja Rietumi tai radīšot kādas "problēmas".

Lukašenko piebildis, ka par kara lidmašīnu modificēšanu viņš esot vienojies ar savu Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu, vēsta autoritārā režīma kontrolētā aģentūra BELTA.

Baltkrievijai nav pašai savu kodolieroču, taču Lukašenko nepaskaidroja, kādā veidā Krievija, kas kaimiņvalsts teritoriju izmanto karadarbībai pret Ukrainu, varētu tos nodot Minskai.

BELTA ziņo, ka Lukašenko esot piesaucis draudus, ko Baltkrievijai it kā radot Polija. Taču, kā izteicies diktators, viņš esot pārliecināts, ka Polijas armija, atšķirībā no politiķiem Varšavā, saprotot, kā Minska varētu reaģēt uz "jebkādu eskalāciju".

"Viņiem (Rietumiem) jāsaprot, ka gadījumā, ja viņi izšķirsies par eskalāciju, nekādi helikopteri vai lidmašīnas tos nepaglābs," dižojies Lukašenko, piebilstot, ka "viss esot gatavs".

"Tā nav laba doma eskalēt attiecības ar Baltkrieviju, jo tā būs [attiecību] eskalācija ar [Krievijas un Baltkrievijas] Savienoto Valsti, kam ir kodolieroči," draudējis diktators. "Ja viņi sāks radīt problēmas (..), atbilde būs tūlītēja."

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu