Ukrainas armija Krievijas Melnās jūras floti padarījusi bezpalīdzīgu (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas bruņoto spēku triecieni padarījuši Krievijas Melnās jūras floti bezpalīdzīgu, pārvēršot to par otršķirīgu spēku, raksta izdevums “Politico”.

Ukrainas bruņotajiem spēkiem kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī izdevies nogremdēt vairākus okupantu armijas kuģus, ieskaitot kreiseri “Moskva”.

Kā raksta “Politico”, Krievijas diktators Vladimirs Putins, sākot karu Ukrainā, lielas cerības esot licis uz okupētajā Krimā bāzēto Krievijas Melnās jūras floti. Kara sākumā no Krievijas kuģiem izšautas spārnotās pa dažādiem mērķiem Ukrainā, kas ļāvis bloķēt piekļuvi Ukrainas ostām. Krievija draudēja arī izsēdināt jūras desantu Odesā.

Tomēr Ukrainai izdevās nogremdēt vairākus Krievijas kuģus, kā rezultātā okupantu flote sastapusies ar nopietnām problēmām. Ukrainas triecienu rezultātā nopietni cietis arī Krievijas Melnās jūras flotes aviācijas pulks, kas bāzējās Krimas Saki lidlaukā.

Kā norāda “Politico”, Krievijas flote esot ieņēmusi aizsardzības pozīcijas vai nu ostās vai arī tālu no piekrastes, lai izvairītos no Ukrainas armijas triecieniem. Uzbrukumus mērķiem Ukrainas teritorijā šobrīd tiekot veikti vien no Krievijas flotes zemūdenēm.

Krievijas Melnās jūras flotes problēmas kopš pavasara padziļinājusi sliktā vadība, novecojušais aprīkojums un augstprātība.

Militārās neveiksmes novedušas pie Krievijas Melnās jūras flotes komandiera admirāļa Igora Osipova atstādināšanas no amata.

Šobrīd Krievijas Melnās jūras flote uzskatāma par bezpalīdzīgu spēku, kas jau vairākus mēnešus neko nav paveicis, uzsver “Politico”.

Melnās jūras flote uzskatāma par sakautu un šobrīd tā esot derīga tikai kā aizsardzības spēks, kas spējīgs veikt vien atsevišķus uzbrukums ar spārnotajām raķetēm.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu