Krievijas varas iestādes turpina melot uz "Moskva" bojā gājušo jūrnieku tuviniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas raķešu kreiseris "Moskva", ko aprīli Melnajā jūrā nogremdēja Ukrainas bruņotie spēki, neesot atradies Ukrainas teritoriālajos ūdeņos un neesot piedalījies “īpašajā militārajā operācijā” Ukrainā, teikts vēstulē, ko Krievijas Militārā prokuratūra nosūtījusi uz “Moskva” bojā gājuša jūrnieka tēvam.

Šādu vēstuli saņēmis Dmitrijs Škrebecs, kura dēls Jegors bija obligātajā militārajā dienestā un dienēja uz kreisera “Moskva”. Kopš kuģa nogremdēšanas Jegors joprojām oficiāli skaitās bezvēsts pazudis.

Dmitrijs Škrebecs no prokuratūras saņemtās vēstules attēlu ievietojis sociālajos tīklos. Vēstules autentiskumam pagaidām nav neatkarīga apstiprinājuma, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Vēstulē norādīts, ka jūrnieks Jegors Škrebecs “atrodas bezvēsts prombūtnē no savas armijas daļas”.

Kreiseris “Moskva” nogrima 13.aprīlī. Ukraina paziņoja, ka kuģim bija trāpījušas divas Ukrainas pretkuģu raķetes "Neptun". Šo informāciju apstiprināja arī ASV. Krievija to noliedza, atzīstot tikai to, ka uz kuģa bija izcēlies ugunsgrēks.

Krievija līdz šim oficiāli ir atzinusi, ka uz “Moskva” gājis bojā viens karavīrs. Vēl 27 esot pazuduši bez vēsts, bet visi pārējie esot izglābti. Uz kuģa bija aptuveni 500 cilvēku.

Ukraina iepriekš ziņoja, ka “Moskva” esot piedalījusies kaujas operācijā netālu no Čūsku salas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu