"Moskva" nogremdēšana: vismaz 37 bojāgājušo, 100 ievainoto un nezināms skaits bezvēsts pazudušo

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Ukrainas raķešu trieciena Melnajā jūrā nogrimušā Krievijas kreisera "Moskva" 37 ekipāžas locekļi gājuši bojā, vēsta tīmekļa izdevums "Meduza", atsaucoties uz avotu Krievijas Melnās jūras flotes pavēlniecībā.

Informācijas avots atklājis, ka šo bojāgājušo mirstīgās atliekas jau 15.aprīlī nogādātas Sevastopolē.

Tīmekļa izdevums "Novaja gazeta. Jevropa" iepriekš, atsaucoties uz viena izdzīvojušā apkalpes locekļa mātes teikto, vēstīja, ka dzīvību zaudējuši aptuveni 40 jūrnieki.

Kā norādīja "Meduza" avots, vēl aptuveni 100 cilvēku ievainoti.

Ir arī bezvēsts pazudušie. Viņu precīzs skaits nav zināms. Uz kreisera "Moskva" kopumā bijuši aptuveni 500 cilvēku.

Krievijas Aizsardzības ministrija oficiāli par bojāgājušajiem neko nav ziņojusi. Ministrija turklāt apgalvo, ka kreisera ekipāža evakuēta "pilnā sastāvā".

Tiesa gan, Sevastopolē 15.aprīlī ceremonijā, kurā notika atvadīšanās no kuģa, aculiecinieki pamanīja arī sēru lenti ar uzrakstu "Kuģim un jūrniekiem".

Nākamajā dienā Krievijas Aizsardzības ministrija publicēja Melnās jūras flotes virspavēlnieka un "Moskva" jūrnieku tikšanās video. Tīmekļa izdevums "The Insider" tajā saskaitīja aptuveni 100 jūrnieku.

Kā vēstīts, 13.aprīlī Melnās jūras akvatorijā divas Ukrainas spārnotās raķetes "Neptun" trāpīja Krievijas raķeškreiserim "Moskva". Trieciena rezultātā kuģim tika nodarīti bojājumi, tas aizdegās, apgāzās un nogrima.

Krievijas Aizsardzības ministrija gan līdz šim noliegusi, ka kuģi nogremdēja Ukrainas raķešu trieciens. Ministrija sākotnēji apgalvoja, ka ugunsgrēks nogrimis pēc ugunsgrēka, kas izraisījis liela munīcijas daudzuma eksploziju.

To, ka kuģis nogrimis pēc Ukrainas trieciena tagad apstarpina arī “Meduza” avots Krievijas Melnās jūras flotes pavēlniecībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu