Sarūgtinājums par "mūža darba" sagraušanu: kā Gorbačovs īsi pirms nāves vērtēja Putina režīmu Krievijā? (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Mēnesi pirms Mihaila Gorbačova nāves  žurnālists Aleksejs Venidiktovs sacīja, ka bijušais PSRS prezidents ir sarūgtināts par pašreizējo situāciju Krievijā un jūt, ka viņa "mūža darbs" ir sagrauts, informē medijs "Insider".

Aptuveni mēnesi pirms Gorbačova nāves žurnālists Aleksejs Venidiktovs, kurš bija tuvos draugos ar Gorbačovu, izdevumam “Forbes Russia” pauda, ka Gorbačovs ir sarūgtināts par pašreizējo situāciju Krievijā.

Venidiktovs tika intervēts par viņa radiostacijas slēgšanu pēc Vladimira Putina veiktajām represijām pret presi Krievijā pēc iebrukuma Ukrainā.

Viņš norādīja, ka liela daļa Gorbačova darba, ko tas veica savā amatā, Putina vadīšanas laikā mainījās. Putins ir pastiprinājis spriedzi attiecībās ar NATO, iebrūkot Ukrainā, draudot ar plašāka konflikta izcelšanos un izraisot plašas sankcijas.

"Tas, ko izdarīja Mihails Gorbačovs, viss ir iznīcināts," sacīja tuvais draugs.

Gorbačovs gan nekad publiski neko nav paudis par karu Ukrainā.

TVNET jau vēstīja, ka 30. augustā miris Krievijas politiķis un Padomju Savienības komunistiskās partijas CK ģenerālsekretārs Mihails Gorbačovs.

Gorbačovs bija pēdējais Padomju Savienības Komunistiskās partijas (PSKP) Centrālkomitejas ģenerālsekretārs. Viņš stājās šajā amatā 1985.gadā un sāka tā saukto pārbūvi - politiskas un ekonomiskas reformas padomju sabiedrības demokratizēšanai. 1990. un 1991. gadā viņš bija arī Padomju Savienības prezidents.

Gorbačovs, kurš bija Nobela Miera prēmijas laureāts un Gorbačova fonda dibinātājs, mūža nogalē pētīja Krievijas un pasaules vēstures problēmas.

Gorbačova izvadīšana paredzēta no Maskavas Savienības nama Kolonnu zāles, kas tradicionāli izmantota kā komunistiskā režīma un arī tagadējās Krievijas līderu izvadīšanas vieta, informē ziņu aģentūra AFP. 

Gorbačovs tiks apbedīts prestižajā Maskavas Novodevičjes kapsētā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu