VIDEO Deglava un Saharova ielu krustojums. Kuram ir taisnība, ja avārija notiek, mašīnai apgriežoties? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds raidījuma "Zebra" skatītājs jautā, kuram no ceļa satiksmes dalībniekiem ir taisnība, ja autoavārija notiek, mašīnai apgriežoties.

Kāds raidījuma skatītājs braucis pa Deglava ielu un apgriezies braukšanai pretējā virzienā. Tajā brīdī dega papildsekcija pa kreisi un "zaļais" uz Deglava ielas. Ar mašīnu, kura braukusi ārā no Saharova ielas un taisījusi labo pagriezienu, luksoforā degot papildsekcijai, notikusi avārija. Kurš ir vainīgs avārijā?

"Konkrētajā krustojumā, skatot attiecīgo zīmi, mēs redzam, ka zīme norāda – no konkrētās joslas drīkst braukt pa kreisi. Noteikumos ir rakstīts: ja zīme ļauj braukt pa kreisi, tā ļauj apgriezties arī braukšanai pretējā virzienā. Zīmei ir ierobežojošā informācija attiecībā uz kravas automobiļiem. Kravas automobiļi šajā joslā tobrīd nedrīkst būt. Tie nedrīkst ne griezties pa kreisi, ne apgriezties braukšanai pretējā virzienā," stāstīja CSDD Rīgas nodaļas priekšnieka vietnieks eksaminācijas jautājumos Alberts Krūmiņš.

Krūmiņš iesaka autovadītājiem ielāgot: ja norādījuma vai rīkojuma ceļa zīme ļauj braukt pa kreisi, drīkst apgriezties arī braukšanai pretējā virzienā.

Video: "Zebras" sižets

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu