IESPĒJAMĀ MISIJA uzsāk informatīvo kampaņu “Mans labākais skolotājs”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
IESPĒJAMĀ MISIJA uzsāk informatīvo kampaņu “Mans labākais skolotājs”
IESPĒJAMĀ MISIJA uzsāk informatīvo kampaņu “Mans labākais skolotājs” Foto: Publicitātes foto

Šodien, 2022.gada 5.septembrī, nodibinājums IESPĒJAMĀ MISIJA uzsāk informatīvu kampaņu “Mans labākais skolotājs” ar mērķi celt skolotāju profesijas prestižu, pastāstot lieliskus stāstus par skolotājiem un atgādinot, cik nozīmīgu darbu skolotāji veic. IESPĒJAMĀ MISIJA aicina ikvienu septembra laikā un līdz pat Skolotāju dienai oktobra sākumā, publiski stāstīt stāstus par dzīves labākajiem skolotājiem – ģimenē, skolā, draugu lokā, darba vietā un arī sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirkas #mansskolotājs un #manslabākaisskolotājs.

“Kampaņas nosaukums “Mans labākais skolotājs” izvēlēts ļoti apzināti, jo vēlamies sadzirdēt unikālos katra bērna un pieaugušā stāstus par viņu dzīvē satiktajiem skolotājiem. Bērniem un jauniešiem vasaras laikā devām iespēju zīmēt un pārliecinājāmies – viņu acīs skolotāji ir koši, nozīmīgi un arī ļoti dažādi.

Skolotāju cilvēcību un profesionalitāti vēlamies izcelt arī stāstos, kas septembrī izskanēs plašsaziņas līdzekļos, jo ir svarīgi, ka kontekstā ar šo ietekmīgo profesiju tiek runāts ne tikai par visu, kas tajā ir grūts un nesakārtots, bet arī par pozitīvo iespaidu, ko skolotājs var atstāt savu skolēnu dzīvēs,” norāda Ance Jaks.

5.septembrī ar apbalvošanas ceremoniju noslēgsies IESPĒJAMĀS MISIJAS rīkotais bērnu un jauniešu zīmējumu konkurss “Mans labākais skolotājs” un norisināsies konkursa uzvarētāju sumināšana. Pasākums plkst. 15:00 notiks mākslas centrā ZUZEUM, klāt esot gan bērniem-uzvarētājiem, gan viņu vecākiem un skolotājiem.

Vienlaikus ar informatīvo kampaņu IESPĒJAMĀ MISIJA sāks ziedojumu vākšanu jaunas izglītības programmas īstenošanai, lai tuvākajā nākotnē uzsāktu piesaistīt un darba vidē balstītā pieejā izglītot augsti motivētus pirmsskolas izglītības skolotājus.

Ance Jaks, IESPĒJAMĀS MISIJAS attīstības vadītāja: “Katrs bērns ir pelnījis mācīties tāda skolotāja vadībā, kuru ar pārliecību var saukt par savu labāko. Mēs gribam rīkoties, lai pārliecinātos, ka šādus skolotājus Latvijas bērni satiek jau savā pirmajā mācīšanās pieredzē – pirmsskolā, tādēļ katra indivīda ziedojums būs kā apliecinājums un iedrošinājums jaunas skolotāju izglītības programmas izveidei, kā arī atbalsts skolotāja profesijai kā tādai.”

Atbalstīt izglītības programmas īstenošanu būs iespējams, ne tikai veicot ziedojumus organizācijai, bet arī pret ziedojumu iegūstot savā īpašumā kādu skolai un dzīvei noderīgu priekšmetu. Pierakstu klades, krūzītes, krekli un citi priekšmeti būs īpaši ar to unikālo dizainu, jo uz tiem būs uzdrukāti bērnu zīmējumi, kas uzvarējuši iepriekš minētajā zīmējumu konkursā, un tie no 5.septembra būs pieejami IESPĒJAMĀS MISIJAS mājas lapā iespejamamisija.lv. Veicot ziedojumu un ikdienā lietojot iegūtās lietas ar skolotāja attēlu, organizācija aicina godināt savus skolotājus, tādējādi vēršot uzmanību uz to, cik lielu lomu mūsu katra dzīvē viņi spēlē.

Bērnu zīmējumu konkursu un ziedojumu vākšanas kampaņu IESPĒJAMĀ MISIJA īstenojam sadarbībā ar tehnoloģiju uzņēmums PRINTIFY, un to atbalsta arī Elektrum Energoefektivitātes centrs un mākslas centrs ZUZEUM.

Nodibinājums IESPĒJAMĀ MISIJA kopš 2008.gada strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā. IESPĒJAMĀ MISIJA šobrīd sadarbībā ar pašvaldībām īsteno izglītības iestāžu direktoru līderības attīstības programmu “3+3+3”, savukārt sadarbībā ar uzņēmumiem, organizācijām un valsts iestādēm – skolu programmu “Dzīvei Gatavs”, kā arī veic citas aktivitātes, lai izglītības nozarēs ieviestu nepieciešamās pārmaiņas.

Mediju pārstāvji ir aicināti un ļoti gaidīti būt klāt bērnu un jauniešu zīmējumu konkursa “Mans labākais skolotājs” apbalvošanas ceremonijā 5.septembrī plkst. 15:00 mākslas centrā ZUZEUM, kad būs iespēja ne tikai sastapt konkursa uzvarētājus un viņu skolotājus, bet arī uzdot jautājumus nodibinājumam IESPĒJAMĀ MISIJA par plānoto informatīvo kampaņu un ziedojumu vākšanu jaunas izglītības programmas īstenošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu