Čūska sasien sevi mezglā un mirst

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Čūska. Ilustratīvs attēls
Čūska. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Vietnes “Reddit” lietotājus pārsteigusi kāda čūska, kura pamanījusies sevi sasiet mezglā un nomirt uz mājas lieveņa. Patiešām – dažām neveiklām čūskām tāds mēdz būt liktenis.

“Šī čūska, kas sevi sasēja un nomira uz mana lieveņa,” rakstīts publicētās fotogrāfijas aprakstā.

Dažas čūskas to var nejauši izdarīt. Tāda uzvedība lielākoties ir novērota pitonu un boa žņaudzējčūsku vidū. Nav īsti skaidrs, kādas sugas čūska ir redzama šajā attēlā.

Daudzi “Reddit” lietotāji gan ir skeptiski, komentāros paužot bažas par to, ka čūskai, visticamāk, sasieties mezglā palīdzējusi cilvēka roka.

“Ar manu čūsku pieredzi man jāsaka, ka es nekad neesmu redzējis, ka čūska sevi sasien tādā mezglā, no kura nevar viegli tikt ārā. Īpaši ciešā mezglā. Kā tas vispār ir iespējams, ka čūska sevi sasien tādā mezglā?” komentāros raksta kāds vietnes lietotājs.

Savukārt kāds cits komentētājs piebilst: “Brāl... vai tu sasēji mezglā čūsku?”

Visticamākais šīs situācijas scenārijs ir saistīts ar retu slimību, kas atklāta 1980. gados. Slimība čūskām skar centrālo nervu sistēmu, liekot sevi sasiet mezglā un mirt.

Čūskas, kas sirgst ar šo slimību, izrāda visai dīvainu uzvedību. Dažas veras debesīs un nespēj apgriezties, ja guļ uz muguras. Citas uzvedas kā piedzērušās, kustinot galvu uz priekšu un atpakaļ. Ja čūska sevi sasējusi mezglā, tai ir ļoti grūti bez palīdzības atraisīties.

Fotogrāfijas autors raksta, ka nespēj iedomāties, ka kāds būtu nakts vidū ielavījies viņa pagalmā un sasējis čūsku mezglā. Arī viņš pats to neesot darījis.

“Man nepatīk čūskas. Es neaiztieku čūskas. Šo es redzēju no rīta, uzņēmu fotogrāfiju, tad ar lapu to iegrūdu spainī un iesviedu kompostā,” skaidro autors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu