Krāpnieki Valsts policijas un Interpola vārdā izsūta uzaicinājumus uz tiesu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Krāpnieki trešdien, 7. septembrī, masveidā izsūta e-pastus ar uzaicinājumu uz tiesu, kuros neatļauti izmantots Valsts policijas un Interpola logo, tvitera kontā brīdina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāvji.

"Krāpnieku mērķis ir iebiedēt ar cietumsodu, sākt saraksti ar lietotāju un vēlāk izkrāpt naudu," raksta "Cert.lv" pārstāvji. "Aicinām iedzīvotājus saņemtos e-pastus ignorēt un nesākt saraksti!"

Valsts policija jau augustā vērsa uzmanību gadījumiem, kad Latvijas iedzīvotāji mēdz saņemt krāpnieciskas e-pasta vēstules, kas it kā izsūtītas Valsts policijas vai citu sadarbības institūciju vārdā, izmantojot arī šo iestāžu simboliku.

Valsts policija aicina kritiski izvērtēt ikvienu kā telefoniski, tā rakstiski saņemto informāciju, īpaši, ja tā ir saistīta ar finanšu jautājumiem.

Vislabāk šāda veida saziņu uzreiz pārtraukt, nekādā gadījumā nevērt vaļā pielikumus un būtiskākais – nevienam svešiniekam nesniegt informāciju par sevi! Aicinām būt atbildīgiem un par šāda veida krāpšanas riskiem informēt arī savus gados vecākos tuviniekus, kaimiņus un draugus!

Gadījumā, ja ir izkrāpta nauda, par to sākotnēji jāinformē sava banka un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī. Savukārt riska informāciju par aizdomīgām darbībām interneta vidē ir iespējams nosūtīt Valsts policijai mobilajā lietotnē “Mana drošība”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu