Turcijas prezidents Rietumiem pārmet "provokācijas" pret Krieviju (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto: Sasa Dzambic Photography/Shutterstock

Turcijas prezidents Redžps Tajips Erdogans trešdien, 7. septembrī, Rietumiem pārmetis "provokācijas" pret Krieviju, skaidrojot, ka tas esot iemesls, kāpēc Maskava apturējusi energoresursu piegādes Eiropai.

Erdoganam izdevies uzturēt labas darba attiecības ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu, vienlaikus Turcijas prezidents cenšas saglabāt neitralitāti Krievijas-Ukrainas karā, bet viņa valsts piegādā Ukrainai bruņojumu, arī kaujas dronus.

Turcijas prezidents vizītes gaitā žurnālistiem Belgradā sacīja, ka saprot Putina lēmumu pārtraukt gāzes piegādes Vācijai pa gāzesvadu "Nord Stream".

"Es varu pateikt ļoti skaidri, ka man Rietumu attieksme, nav nepieciešams saukt vārdus, šķiet nekorekta, jo tā ir politika, kas ir balstīta provokācijās," sacīja Erdogans.

"Kamēr vien jūs mēģināt vest šādu provokāciju karu, jūs nespēsiet gūt nepieciešamo rezultātu."

Erdogans centies izmantot attiecības ar Maskavu un Kijivu, lai Turcijā organizētu tiešas Putina sarunas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

"Mēs kā Turcija vienmēr esam uzturējuši līdzsvara politiku starp Ukrainu un Krieviju. Arī turpmāk mēs sekosim šai līdzsvarotajai politikai," viņš sacīja.

Sagaidāms, ka Erdogans tiksies ar Putinu reģionālā samita ietvaros Uzbekistānā jaunnedēļ.

Turcija nav pievienojusies Rietumu sankcijām pret Krieviju, bet augustā Sočos Putina un Erdogana samita gaitā tika parakstīts jauns ekonomiskās sadarbības līgums.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu