Foto Neatkarības laukumā iestādīti Saeimas simtgadei veltītie ceriņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
8. septembrī Neatkarības laukumā iestādīti Saeimas simtgadei veltītie ceriņi 'Brīve'
8. septembrī Neatkarības laukumā iestādīti Saeimas simtgadei veltītie ceriņi 'Brīve' Foto: Saeimas kanceleja

Ceturtdien, 8. septembrī, Rīgā, Neatkarības laukumā pie Jēkaba ielas svinīgā ceremonijā iestādīti Saeimas simtgadei veltītie ceriņi 'Brīve', portālu TVNET informēja Saeimas Preses dienesta pārstāvji.

Simtgades ceriņus Neatkarības laukumā stādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un 4.maija deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, Saeimas Prezidija locekļi, deputāti, jauniešu fotokonkursa “Sardzē par visdārgāko” uzvarētāji, kuru darbu izstāde parlamentā tika atklāta pēc ceremonijas, kā arī fotokonkursa žūrijas locekļi. Pasākumā piedalījās arī Dārzkopības institūta direktore Inese Ebele un institūta zinātniece Edīte Kaufmane.

Saeimas simtgadei veltītā ceriņu šķirne ‘Brīve’ selekcionēta Dārzkopības institūtā, un to selekcionējusi institūta vadošā pētniece Sarmīte Strautiņa. Neatkarības laukumā ceriņi iestādīti sadarbībā ar Rīgas kapitālsabiedrību “Rīgas meži”.

Kā skaidroja Preses dienesta pārstāvji, Saeimas simtgades ceriņi ‘Brīve’ simboliski vēsta par uzticību mūsu valsts augstākajām vērtībām – brīvībai, neatkarībai un demokrātijai.

Stilizēts ceriņa zieds, ko ieskauj parlamenta izkārtojums amfiteātra formā, iekļauts arī Saeimas simtgades logo.

“Lai ‘Brīve’ zied kupli, lai mūsu valsts ir brīva, neatkarīga, lai valstiskums ir stiprs un lai Latvija zied baltiem, skaistiem, vienkāršiem un smaržīgiem ziediem,” ceturtdien, 8.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Jau ziņots, ka 1.Saeima uz savu pirmo sēdi pulcējās 1922.gada 7.novembrī, un līdz ar parlamenta sanākšanu spēkā stājās arī Latvijas valsts pamatlikums jeb Satversme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu