Iemin Rīgu: Centrs - Dārziņi ⟩ Kur pats Ķirsons agrāk jauca kokteiļus un ellīgi netīrs elles dīķis (1)

CopyLinkedIn Draugiem X

Nepieradinātais, teiksmām apvītais Rīgas mikrorajons Ķengarags - pelts un gānīts. Kamēr Rīgas švītiņi bīstas tās daļas Rīgas, Laura ar Jāni devās pārbaudīt, ko labu tur redzēt un baudīt. Šī ir otrā sērija TVNET raidījumam "Iemin Rīgu", kurā abi piedzīvojumu meklētāji izmēģināja veloceliņu Centrs-Dārziņi. Skaties video!

Ķengaraga promenāde sākas pie Ķengaraga ielas un turpinās Rumbulas apkaimē tāpat kā veloceliņš Centrs-Dārziņi. Tā ir viena no ērtākajām atpūtas vietām brīvā dabā Rīgā, kad gribas aizbēgt no betona un stikla mūriem.

Promenāde tālāk ved gar kādu nelielu ūdenstilpi, kas pēc skata nebūt neliekas nekas īpašs. Tas ir Ķengaraga dīķis, un, kā izrādās, par to klīst daudz leģendu. Tenko, ka tas šeit atrodas vismaz no 17. gadsimta. Agrāk šo dīķi vietējie dēvējuši par elles dīķi. Īpaša ažiotāža ap ūdenstilpi tika sacelta brīdī, kad tika apstiprināts teritorijas detālplānojums, kas ļāva teritoriju ap dīķi apbūvēt un to daļēji aizbērt.

Tālāk visi ceļi ved uz leģendāro Ščecina diskoklubu - tā mēs teiktu pirms daudziem gadiem. Šobrīd šī restorāna un bāra telpas ir ieņēmis "Ezītis miglā". Mazliet par Ščecina kluba vēsturi - tas savas durvis vēra 1972. gadā. Kafejnīca bija nosaukta par godu Polijas pilsētai, un tajā varēja baudīt arī poļu virtuvi.

Kāds sakars "Lido" tēvam Gunāram Ķirsonam ar šo vietu? Jānis par to pastāstīs video.

Turpat netālu promenāde aizved uz vietējo gulbju barotavu, kas visatmosfēriskākā ir tieši saulrietos. Šoreiz Jānim ar Lauru tur nesanāca nedz saulrietu pabaudīt, nedz gulbjus pabarot, taču viņi nemeta plinti krūmos un smēlās mieru īpašā meditācijā kopā ar dūjām.

Tālāk "Iemin Rīgu" varoņi devās uz putnu torni, Rumbulas peldvietu, kafejnīcu "Upi", pēc kuras apmeklējuma mūsu ceļotāji attapās guļam zālienā. Un pēc atelpas Mazjumpravas muižā Jānis ar Lauru bija gatavi saldajam ēdienam - Rumbulai.

Vairāk uzzini video!

Ja pārzini veloceliņu Centrs-Dārziņi kā savu kabatu un neesi vēl redzējis "Iemin Rīgu" pirmo sēriju - lieki netērē laiku, spied zemāk un skaties, kāds ceļa vējš bija mūsu varoņiem pa ceļam no Vecrīgas uz Imantu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu