Jauno mediķu atalgojuma modeli plāno apstiprināt esošajā valdībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības ministrija (VM) jauno mediķu atalgojuma modeli vēlas apstiprināt vēl šajā valdībā, ziņo Veselības ministrija.

Iepriekš ministrija bija saņēmusi Finanšu ministrijas (FM) iebildumus, kas pamatoti ar gaidāmo Saeimas vēlēšanu tuvumu. Proti, FM paudusi, ka līdz ar gaidāmajām 14.Saeimas vēlēšanām diskusijas par jauno ārstniecības personu darba samaksas kārtību būtu jāorganizē jaunās valdības darbības laikā, jo saskaņā ar normatīvo regulējumu aktualizētu budžeta sagatavošanas grafiku paredzēts iesniegt valdībā divu nedēļu laikā pēc jaunievēlētās Saeimas uzticības izteikšanas Ministru kabinetam (MK).

Savukārt saskaņā ar likumu par budžetu un finanšu vadību Saeimas vēlēšanu gadā, gadskārtējā valsts budžeta likumu skata jaunievēlētā Saeima.

FM uzsvērusi, ka atlīdzības jautājumi ir svarīgi vairākām nozarēm, tādēļ, izvērtējot valsts budžeta finansiālās iespējas un nodrošinot, ka netiek pieņemti lēmumi, kuriem nav finanšu seguma, atlīdzības paaugstināšanas jautājumi ir jārisina budžeta sagatavošanas procesā, kopā ar citām nozaru ministrijām.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) piektdien sociālajos tīklos norādīja, ka jaunais, pusotru gadu Ministru kabinetā iestrēgušais mediķu atalgojuma modelis jāapstiprina. Piektdien viņš esot ticies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), un patlaban cer uz progresu modeļa virzībā.

Jau ziņots, ka šā gada maijā MK apstiprināja Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2021. līdz 2027.gadam. Līdz ar Sabiedrības veselības pamatnostādņu - kā galvenā politikas plānošanas dokumenta apstiprināšanu valdībā, apstiprināšanai MK tiek virzīti citi saistītie plānošanas dokumenti, tajā skaitā ārstniecības personu atalgojuma modelis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu