Mārupes novadā plānots būtiski palielināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Mārupes novadā plānots celt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Atbilstoši SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegtajam ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektam

Mārupes, Tīraines, Vētras, Jaunmārupes ciemos ūdensapgādes pakalpojumu tarifu plānots celt par 78%, sasniedzot 1,14 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet Skultes ciemā - par 40% līdz 0,90 eiro par kubikmetru bez PVN.

Tikmēr kanalizācijas pakalpojumu tarifu Mārupes, Tīraines, Vētras, Jaunmārupes ciemos plānots kāpināt par 60% līdz 2,75 eiro par kubikmetru bez PVN. Bet Skultes ciemā to plānots celt līdz 24%, tarifam sasniedzot 1,79 eiro par kubikmetru bez PVN.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā 2023.gada 1.janvāri.

Paziņojumā norādīts, ka tarifu izmaiņas ir saistītas ar ieguldījumiem pamatlīdzekļu bāzes atjaunošanā - ūdenssaimniecības infrastruktūras paplašināšanu, lai nodrošinātu centralizētās sadzīves kanalizācijas un ūdensapgādes pakalpojuma pieejamību mājsaimniecībām un veicinātu vides kvalitātes uzlabošanu. Tāpat tarifs sadārdzināsies, ņemot vērā elektroenerģijas, transporta, personāla un citu izmaksu pieaugumu kopš iepriekšējā tarifa apstiprināšanas 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu