Karaliskā ģimene atvadās no karalienes Elizabetes II Edinburgā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Šīs varētu arī nodēvēt par pirmajām ceremoniālajām atvadām karaliskajai ģimenei no viņu mīļotās mātes un karalienes Elizabetes II. Pirmajām, jo nākamās jau būs oficiālās bēres, kas notiks 19. septembrī Vestminsteras abatijā. 

Jau ziņojām, ka vakar Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kura aizsaulē aizgāja Balmoralas pilī, devās savā pēdējā ceļojumā. Melnā katafalkā Balmoralā tika ievietots mirušās karalienes zārks, un tas kopā ar bēru kortežu devās 280 km garā ceļā cauri Skotijai Edinburgas virzienā. Maršruts veda cauri Aberdīnai, Dandī un Pērtai un ilga sešas stundas.

Savu vakardienas ceļojumu bēru kortežs beidza Edinburgā, kur Holirūdhausas pilī, troņa zālē nakti atradās karalienes ozolkoka zārks.

Šodien tas Elizabetes II bērnu pavadībā tika aizvests uz Svētā Džailsa katedrāli. Aiz katafalka svinīgi gāja karalis Čārlzs III, princese Anna, prinči Endrū un Edvards.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP / Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Katedrālē tika noturēts piemiņas dievkalpojums, bet jau rīt karalienes bēru kortežs sāks ceļu uz Londonu. Princese Anna pavadīs savas mātes zārku lidojumā no Edinburgas uz Londonu. No turienes tas dosies uz Bakingemas pili, kur to sagaidīs karalis Čārlzs III un karaliene konsorte Kamilla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu