14. Saeimas vēlēšanas Par ko balso TVNET lasītāji? (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
14.Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstu numuru izlozē.
14.Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstu numuru izlozē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvojoties 1. oktobrim, dienai, kad dosimies pie vēlēšanu urnām, lai ievēlētu 14. Saeimu, TVNET sāk lasītāju aptauju, lai noskaidrotu, par kuru politisko spēku mūsu lasītāji gatavojas atdot savu balsi!

Uzmanību! Aptauja nav socioloģiska aptauja pēc izstrādātas metodoloģijas, tādēļ negodprātīgu balsotāju dēļ kļūdas procents ir lielāks.

1. un 2. oktobrī TVNET redakcija strādās diennakts režīmā, lai ziņotu jums, lasītāji, par jaunāko no vēlēšanu iecirkņiem, vēlēšanu rezultātu sagaidīšanas pasākumiem galvaspilsētā, kā arī TVNET portālā būs redzams raidījuma "Vēlēšanu nakts kopā ar Mārtiņu Dauguli" speciālizlaidums, kurā uzklausīsim ekspertu redzējumu, pieslēgsimies tiešraidē partiju birojiem, uzklausīsim, ko no vēlēšanām gaida cilvēki attālākajās Latvijas vietās, un, protams, ziņosim par Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotajiem vēlēšanu rezultātiem! 

Atgādinām, ka 14.Saeimas vēlēšanām reģistrēti 19 kandidātu saraksti, kuros uz 100 deputātu vietām parlamentā kopumā sākotnēji tika pieteikti 1832 deputātu kandidāti, taču CVK trīs kandidātus svītrojusi.

Kandidēt Saeimas vēlēšanās drīkst Latvijas pilsoņi, kuri vēlēšanu dienā vecāki par 21 gadu, ja uz viņiem neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojumiem.

Pēc reģistrēšanas kandidātu sarakstus vairs nevar atsaukt, un grozījumus tajos drīkst izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, par kuriem saņemti atzinumi vai tiesas spriedumi, ka kandidāti neatbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām, vai izdarīt tehniska rakstura labojumus.

Lai pārliecinātos, ka visi sarakstā pieteiktie kandidāti atbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām un uz viņiem nav attiecināmi Saeimas vēlēšanu likumā noteiktie kandidēšanas ierobežojumi, pēc sarakstu reģistrēšanas CVK saraksti tika nodoti pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram.

Kārtējās Saeimas vēlēšanas notiks 1.oktobrī, sestdienā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu