Pēc divu gadu pārtraukuma sākas "Oktoberfest" (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Pēc divu gadu pārtraukuma sestdien sākas tradicionālie Minhenes alus svētki "Oktoberfest". Ikoniskie svētki turpināsies līdz 3.oktobrim.

Sestdien teltis, panorāmas rats un karuseļi ir izvietoti festivāla norises vietā, kioskos pieejamas piparkūku sirdis un kilogramiem grauzdētu mandeļu.

Bavārijas galvaspilsētas Minhenes ielās ir daudz cilvēku tradicionālajos tautastērpos.

Minhenes mērs Dīters Reiters gan atzina, ka noskaņojums festivālā nav tāds, kā pirms pandēmijas.

Cilvēku noskaņojumu ietekmē gan iespējamais inficēšanās ar Covid-19 pieaugums rudenī un ziemā, kā arī augošās enerģijas cenas un inflācija.

"Esmu priecīgs, ka tūkstošiem cilvēku ir priecīgi," sacīja mērs, kurš tradicionāli atver pirmo alus muciņu, atklājot svētkus.

Konservatīvais Bavārijas premjerministrs Markuss Zeders paziņojis, ka "koronavīrusa situācija pašlaik ir stabila" un viņš "Oktoberfest" apmeklēs bez sejas aizsargmaskas, savukārt federālais veselības ministrs Karls Lauterbahs aicināja cilvēkus veikt Covid-19 testu pirms pievienošanās pūļiem.

Pirms pandēmijas katru gadu svētkus apmeklēja ap sešiem miljoniem cilvēku no visas pasaules.

2020.gadā "Oktoberfest" pandēmijas dēļ tika atcelts pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara. Arī pērn Covid-19 izplatības dēļ pasākums nenotika. Vairāk nekā 200 gadus ilgajā festivāla vēsturē garāki norises pārtraukumi bijuši tikai kara laikā.

2019.gadā "Oktoberfest" atzīmēja 209.gadadienu, bet svētki tika rīkoti tikai 186.reizi, jo pasākums vēstures gaitā ir ticis atcelts divu holeras epidēmiju, Pirmā un Otrā pasaules kara, kā arī ekonomisku un politisku krīžu dēļ.

Oktobra alus svētku pirmsākums bija Bavārijas kroņprinča Ludviga un Saksijas-Hildburghauzenes princeses Terēzes kāzu svinības 1810.gada 12.oktobrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu