VAAD pagājušajā nedēļā konstatējis divus pārkāpumus augu aizsardzības līdzekļu lietošanā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) pagājušajā nedēļā konstatējis divus pārkāpumus augu aizsardzības līdzekļu lietošanā, informēja VAAD pārstāvji.

VAAD pagājušajā nedēļā veicis 26 augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaudes. Pārbaudēs paņemti 10 augu paraugi, tostarp viens paraugs ražas novākšanas brīdī augu aizsardzības līdzekļu darbīgās vielas glifosāts atliekvielu klātbūtnes noteikšanai.

Par iespējamiem normatīvu pārkāpumiem saņemts arī viens iedzīvotāja ziņojums, par augu aizsardzības līdzekļa lietošanu vējainā laikā un iespējamu līdzekļa nonākšanu kaimiņu teritorijā. VAAD attiecīgi veicis operatīvo pārbaudi un blakus esošajiem augiem noņēmis paraugu augu aizsardzības līdzekļa darbīgo vielu klātbūtnes noteikšanai.

Augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaužu laikā konstatēti divi ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistīti pārkāpumi - vienā gadījumā veikta neprecīza augu aizsardzības līdzekļa uzskaite un vienā gadījumā lietots Latvijā nereģistrēts augu aizsardzības līdzeklis.

VAAD ir valsts iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt kultūraugu un mežu resursu ilgtspējīgu izmantošanu, aizsardzību un aprites uzraudzību, lai saglabātu to bioloģisko daudzveidību, veicinātu sabiedrības drošību un pasargātu apkārtējo vidi no iespējamā augu aizsardzības un mēslošanas līdzekļu radītā piesārņojuma, radīt priekšnoteikumus, lai lauksaimniekiem būtu pieejams vesels un kvalitatīvs pavairojamais materiāls, kā arī palielinātu produktivitāti un lauksaimniecības konkurētspēju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu