Bauskas novadā policija pieķer 16 gadus vecu marihuānas tirgotāju (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki speciālā izmeklēšanas eksperimenta laikā Bauskas novada Vecumniekos aizturēja 16 gadus vecu jaunieti, kurš nodarbojās ar narkotisko vielu realizāciju, portālu TVNET informēja Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa. 

Valsts policija kriminālprocesu  par neatļautu narkotisko vielu realizāciju Vecumniekos nodevusi kriminālvajāšanas sākšanai Austrumzemgales prokuratūrai.

Speciālā izmeklēšanas eksperimenta laikā jaunietis policijas darbiniekiem realizēja 7,0340 gramus izžāvētas marihuānas.

Par neatļautu narkotisko vielu realizāciju likumsargi sāka kriminālprocesu un veica kratīšanu.

Pie nepilngadīgā puiša tika atrasti un atsavināti 2,6920 grami izžāvētas marihuānas, dažāda izmēra polietilēna maisiņi un marihuānas smalcināšanas ierīce.

Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā jaunietis tika aizturēts. Pēc ekspertīžu rezultātu saņemšanas viņam piemērots aizdomās turētās personas statuss.

Kā informēja VP pārstāve - šobrīd jaunietim, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai Austrumzemgales prokuratūrai.

Par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar narkotisko vielu realizāciju draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu. Attiecībā uz šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu