VIDEO Policija reidā ar dronu pieķer vairākus šoferus, kuri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceturtdien, 15. septembrī, Rīgas pašvaldības policija organizēja kārtējo reidu ar bezpilota gaisa kuģi, lai kontrolētu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. Pārbaudes laikā likumsargi ar drona palīdzību fiksēja četrus pārkāpumus, kuros vieglo automašīnu vadītāji pārvietojās pa sabiedrisko transportlīdzekļu joslu.

Sakarā ar konstatētajiem pārkāpumiem tika uzsākti četri administratīvā pārkāpuma procesi par braukšanu pa joslu, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, par ko paredzēts naudas sods 40 eiro apmērā.

Datu pārbaudes laikā konstatēts, ka vienam no automašīnu vadītājiem nav izieta obligātā veselības pārbaude, kas liecina par to, ka persona nav tiesīga piedalīties ceļu satiksmē. Tāpat vēl vienam pārkāpējam pārbaudes laikā, kā noskaidrots, ir aizliegts vadīt automašīnu, sakarā ar vadītāja apliecības liegumu.

Ņemot vērā papildus fiksētos pārkāpumus, notikuma vietā ieradās Valsts policija, kura pārņēma turpmāko darbu.

Rīgas pašvaldības policija septembrī līdz šim veikusi trīs šāda tipa kontroles pasākumus, uzraugot vieglo automašīnu vadītāju pārvietošanos pa sabiedrisko transportlīdzekļu joslu. Trīs reidu laikā policija sākusi 11 administratīvā pārkāpuma procesus.

Pilnvarojumu kontrolēt autovadītājus, kuri brauc pa sabiedriskā transporta joslu vai pie aizliedzošā gaismas signāla, pašvaldības policija saņēma pagājušā gada vidū līdz ar grozījumiem Ceļu satiksmes likumā. Ikdienā pārkāpumus ceļu satiksmē joprojām primāri turpina uzraudzīt Valsts policijas ceļu policisti, taču vietās, kur tiek saņemts vairāk sūdzību, kontrolē iesaistās arī pašvaldības policija.

Video: RPP reids ar dronu

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu