Kanādas piekrasti sasniegusi viesuļvētra "Fiona"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Viesuļvētra "Fiona" sasniegusi Kanādu
Viesuļvētra "Fiona" sasniegusi Kanādu Foto: WRECKHOUSE PRESS/via REUTERS

Viesuļvētra "Fiona", kas nedēļas sākumā skāra Dominikānas Republiku un Puertoriko, sasniegusi Kanādas piekrasti - tur tūkstošiem cilvēku atstāti bez elektrības, svētdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

BBC gan atgādina, ka mazinājies viesuļvētras spēks - piektdien sinoptiķi tās pakāpi samazinājuši uz tropisko vētru.

Vētras brāzmas vietām piekrastē sasniegušas ātrumu 160 kilometrus stundā (aptuveni 44 metrus sekundē). Vietām izgāztas elektrolīnijas, kā arī ir appludinātas mājas.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo situāciju raksturojis kā kritisku, kā arī solījis seku likvidēšanā iesaistīt armiju.

Pagaidām Kanādas varasiestādes nav ziņojušas par bojā gājušajiem, bet vien norādījušas, ka vietām piekrasti skāruši spēcīgi plūdi.

Jau ziņots, ka nedēļas sākumā Dominikānas Republiku skārai viesuļvētra "Fiona", kas pagājušajās brīvdienās satricināja Puertoriko, atstājot visu valsti bez elektroapgādes un nodarot plašus postījumus. Vētras ietekme bijusi sevišķi postoša, jo Puertoriko vēl nav atguvusies no viesuļvētras "Marija", kas 2017.gada laupīja dzīvību teju 3000 cilvēku un iznīcināja elektroapgādes tīklu.

"Fionas" atnestie vēji un lietus Puertoriko noskaloja ceļus, norāva ēkām jumtus un izraisīja plūdus, sagrāva tiltu un appludināja lidostas skrejceļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu