Noplūdes "Nord Stream" varētu būt sabotāža, apgalvo Vācijas laikraksts (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Noplūdes gāzes cauruļvados “Nord Stream 1” un “Nord Stream 2” varētu būt mērķtiecīgas sabotāžas rezultāts, norāda Vācijas laikraksts “Der Tagesspiegel”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Kā ziņots, Dānijas varasiestādes kopumā konstatējušas trīs noplūdes gāzesvados "Nord Stream" un "Nord Stream 2", kas no Krievijas stiepjas līdz Vācijai. Divas no noplūdēm atrodas "Nord Stream" gāzesvadā uz ziemeļaustrumiem no Bornholmas salas Baltijas jūrā, bet vēl viena konstatēta "Nord Stream 2" uz dienvidaustrumiem no šīs salas.

“Mēs nevaram iztēloties jebkādu citu scenāriju, atskaitot mērķtiecīgu uzbrukumu. Pazīmes liecina, ka notikušais nav nejaušība,” laikrakstam norādīja incidenta izmeklēšanai tuvs informācijas avots.

“Der Tagesspiegel” izsaka pieņēmumu, ka uzbrukumi gāzesvadiem varētu būt īstenoti, izmantojot ūdenslīdējus vai zemūdeni.

Kā norāda laikraksts, izmeklēšanā šobrīd tiek izskatītas divas versijas. Saskaņā ar vienu no versijām, sabotāžu īstenojusi Krievija.

To, ka noplūdes incidentos novērojamas sabotāžas pazīmes, ziņu aģentūrai DPA otrdien apliecināja arī informācijas avoti Vācijas drošības dienestos.

Arī Krievija jau reaģējusi uz šīm ziņām par noplūdēm, norādot, ka sabotāžas iespējamība nav izslēdzama.

"Nord Stream" noplūdes atrodas Dānijas un Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos, bet "Nord Stream 2" noplūde atrodas Dānijas teritoriālajos ūdeņos.

Neviens no šiem gāzesvadiem šobrīd nedarbojas, tāpēc šie incidenti neietekmē gāzes piegādes Eiropai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu