Dezinformācijas pētnieki atklāj vairāk nekā 100 ar Krieviju saistītas lapas internetā (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kirill Kudryavtsev

Dezinformācijas pētnieki šovasar sociālo tīklu vietnēs atklājuši vairāk nekā 100 ar Krieviju saistītas lapas. To mērķis bija viļņot sabiedrības noskaņojumu un to mainīt. Lapu saturs vēstīja par to, ka pret Krieviju vērstās sankcijas ne vien nestrādā, bet arī vairāk liek ciest pašām Eiropas valstīm. Šo lapu darbība apturēta, vēsta "Panorāma"

Dezinformācijas pētniece Nika Aleksejeva augusta vidū pamanīja sešas "Facebook" lapas, kas izplatīja Krievijas dezinformācijas vēstījumus. Tie bija orientēti, lai vairākās Eiropas valstīs sabiedrību noskaņotu pret sankcijām, kas vērstas pret Krieviju.

Paziņojot par šo atklājumu "Facebook", atklājās, ka lapu tīkls ir ne mazāks par 169, un tās mērķē ne vien uz vāciešu prātiem, bet izplata dezinformāciju arī Francijā, Itālijā un Latvijā.

Aleksejeva stāsta: "Šo vēstījumu mērķis bija pateikt, ka sankcijas pret Krieviju nestrādā, ekonomika Vācijā un Latvijā cieš vairāk, savukārt Itālija un Francija izdara kara noziegumus, sūtot ieročus Ukrainai, piegādājot tos un, protams, vēršoties pret Krieviju. Bija arī citi vēstījumi saistībā ar elektroenerģijas cenām."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu