Robežsardze: Krievijas valstspiederīgo plūsma samazinājusies par 20%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kopš 19.septembra, kad spēkā stājušies ar valdības lēmumu noteiktie ierobežojumi nebūtiskai ceļošanai, Krievijas valstspiederīgo plūsma samazinājusies par 20%, informēja Valsts robežsardze.

Iepriekšējā diennaktī ārējo robežu šķērsojuši 353 Krievijas valsts piederīgie, kas ir vidēji četras reizes mazāk nekā kaimiņvalstīs - Igaunijā tie ir 1538 Krievijas pilsoņi, bet Lietuvā - 1438.

Kopumā kopš 19.septembra Krievijas - Latvijas un Baltkrievijas - Latvijas robežu ir šķērsojuši 2827 Krievijas valsts piederīgie - tikai tie, kas atbilst valdības lēmumā noteiktajām izņēmuma kategorijām.

Tikai 15% no tiem ieceļoja uz Latvijā izsniegtu C vai D kategorijas vīzu pamata, vēl 41% ir Latvijas uzturēšanās atļauju turētāji, starp tiem Latvijas valsts piederīgo ģimenes locekļi, studenti, nodarbinātie, personas, kuru ieceļoša saistīta ar darba vajadzībās vai arī kādiem humāniem apsvērumiem.

Teju puse ārējo robežu šķērsojušo Krievijas pilsoņu izmanto citu valstu izsniegtās vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kas nozīmē, ka Latvija nav šo personu galamērķa valsts, bet gan tiek izmantota tranzītam, lai dotos uz citām Eiropas Savienības valstīm.

Tāpat Valsts robežsardze veic pastiprinātu ārzemnieku imigrācijas kontroli visā personu uzturēšanās laikā Latvijā un stingri uzrauga, lai Latvijā ieceļojušie ārzemnieki ievērotu uzturēšanās nosacījumus un rūpīgi kontrolē, lai netiktu pārkāpti vīzās noteiktie uzturēšanās termiņi un ārzemnieki noteiktajos termiņos izceļotu no Latvijas.

Aizvadītajā diennaktī ieceļošana Latvijā liegta 17 Krievijas valsts piederīgajiem, savukārt kopumā kopš 19.septembra 74 Krievijas pilsoņiem.

Ārzemniekiem ieceļošana atteikta, gan balstoties uz Ministru kabineta lēmumā noteikto, gan arī uz citiem apstākļiem.

Uz "zaļās" robežas ar Krieviju nav konstatēti gadījumi, kad personas mēģinātu to šķērsot nelikumīgi, lai ieceļotu Latvijā.

Krievijā izsludinātās mobilizācijas dēļ no šodienas uz trīs mēnešiem ir ieviesta ārkārtējā situācija Alūksnes, Balvu un Ludzas novada teritorijā, kā arī ostās, lidostās, lidlaukos izveidotajās robežšķērsošanas vietās un uz dzelzceļiem.

19.septembrī spēkā stājās Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu