Dienesta suns Hanters palīdzējis atrast Tukuma novada mežā apmaldījušos sēņotāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Dienesta suns Hanters palīdzējis atrast Tukuma novada mežā apmaldījušos sēņotāju, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Pirmdien, 26.septembrī, 1956.gadā dzimis vīrietis devās sēņot uz mežu Tukuma novadā starp Ragaciemu un Klapkalnciemu. Ap plkst.18 viņš pa mobilo tālruni sazinājās ar savu sievu un informēja, ka esot iestidzis purvā un kopš tā laika ar viņu nebija iespējams sazināties.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknī informācija par notikušo tika saņemta ap plkst.20, kad jau bija iestājusies tumsa. Policisti sāka meklēšanas pasākumus un drīz vien, pateicoties pazudušā sēņotāja sievas sniegtajām norādēm, meža masīvā atrada automašīnu, ar kuru vīrietis bija devies vākt dabas veltes. Amatpersonas izvērtēja apstākļus un viņu rīcībā esošo informāciju un nolēma meklēšanai piesaistīt kinologu un dienesta suni.

Sekojot sēņotāja pēdām, Hanters aptuveni kilometra attālumā no automašīnas atrada 65 gadus veco vīrieti un ap plkst.22 viņš tika nogādāts ārā no meža. Sēņotājs atklāja, ka esot zaudējis orientēšanās spējas, mobilais tālrunis izlādējies, tāpēc viņš nolēmis palikt uz vietas un iekurinājis ugunskuru. Vīrietim nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Kā atzīmē policija, sēņotājs pirms aizbraukšanas no mājām bija informējis sievu par plānoto atrašanās vietu un devis norādes, kurā vietā dosies iekšā mežā, un tas palīdzēja operatīvā dienesta darbiniekiem atrast viņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu