Nepilsoņiem un daļai TUA īpašnieku anulēs ieroču atļaujas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ierocis. Ilustratīvs attēls.
Ierocis. Ilustratīvs attēls. Foto: zef art/Shutterstock

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ieroču aprites likumā, kas nosaka no 2023.gada 1.septembra anulēt ieroču atļaujas nepilsoņiem un daļai personu, kas Latvijā saņēmušas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, informēja parlamenta Preses dienestā.

No 2023.gada 1.septembra tiks anulētās izsniegtās ieroču atļaujas Latvijas nepilsoņiem, kā arī personām, kuras Latvijā saņēmušas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, bet nav NATO dalībvalsts, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalsts, Austrālijas, Brazīlijas, Jaunzēlandes vai Ukrainas pilsoņi. Attiecīgi ierobežojumi attieksies arī uz atļauju veidot šaujamieroču kolekciju.

Tāpat noteikts, ka šaujamieroča vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādāšanās, glabāšanas, nēsāšanas un ieroču kolekcijas atļauju aizliegts izsniegt personai, par kuru Valsts policijai vai valsts drošības iestādēm ir ziņas, kas apliecina, ka šī persona nav lojāla Latvijai un tās Satversmei.

Pieņemtie likuma grozījumi izstrādāti ar mērķi stiprināt valsts drošību, jo valsts drošības iestāžu vērtējumā identificēti riski, ka attiecīgās personas, kuru rīcībā ir šaujamieroči, potenciāli varētu radīt apdraudējumu Latvijas valsts un sabiedriskajai drošībai, norādīts to anotācijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu