Krievija paziņo par karaspēka atkāpšanos no ukraiņu ielenktās Limanas (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Inna Varenytsia / AP

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi, ka krievu karaspēks atkāpies no stratēģiski nozīmīgās Limanas, ko ielenkuši Ukrainas spēki, ziņo Krievijas propagandas aģentūras TASS un RIA.

"Pastāvot aplenkuma draudiem, sabiedroto karavīri ir atvilkti no Krasnijlimanas uz labākām pozīcijām," teikts ministrijas paziņojumā, kurā lietots vecais pilsētas nosaukums, kas tai tika piešķirts komunistiskā režīma laikā.

Ar "sabiedroto" karavīriem apzīmēti Kremļa atbalstītie pašpasludinātās Doneckas "tautas republikas" kaujinieki.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka diennakts laikā tās spēki esot nogalinājuši vairāk nekā 200 ukraiņu karavīru un iznīcinājuši 14 bruņutransportierus.

"Neskatoties uz ciestajiem zaudējumiem, ienaidnieks, kuram ir ievērojams pārspēks un iespējas, ieveda rezerves un turpināja ofensīvu," sacīja ministrijas pārstāvis.

Kā ziņots, sestdien Ukraina paziņoja, ka pabeigusi Limanas ielenkumu. Vairākas Ukrainas amatpersonas norādīja, ka Limanā varētu būt palikuši līdz 5000 krievu karavīru, kuriem piedāvāts labprātīgi padoties. 

Limanas ielenkums ir viena no svarīgākajām Ukrainas uzvarām kopš Krievijas iebrukuma sākuma.

Limana kalpoja kā loģistikas un transporta mezgls krievu operāciju nodrošināšanai Donbasa reģiona ziemeļos, un pilsētas zaudēšana būs kārtējais trieciens Krievijas agresīvā kara iecerēm.

Limana ir svarīgs posms dzelzceļa satiksmē starp Donecku, Luhansku un Harkivu.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu