Limana pilnībā atrodas Ukrainas armijas kontrolē (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Krievijas karavīru atkāpšanās no Limanas Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien paziņojis, ka stratēģiski svarīgā pilsēta tagad pilnībā atrodas Ukrainas armijas kontrolē.

"Plkst.12.30 Limana ir pilnībā attīrīta. Paldies mūsu armijai!" paziņoja prezidents video, kas ilga tikai desmit sekundes.

Iepriekš Ukrainas varasiestādes ziņoja, ka aplenkti aptuveni 5000 Krievijas karavīru. Pagaidām nav skaidrs, cik Krievijas karavīru ir nogalināti vai saņemti gūstā.

Limana atrodas Doneckas reģionā. Limanas atgūšana paver iespēju Ukrainas armijai doties tālāk uz Kreminnu un Svatovi, kas abas atrodas Luhanskas apgabalā un tiek uzskatītas par nozīmīgiem transporta mezgliem, sevišķi Svatove.

Tikmēr Krievija cita starpā svētdien ar bezpilota lidaparātu uzbrukusi Ukrainas prezidenta dzimtajai pilsētai Krivijrihai un apšaudījusi ar raķetēm Zaporižju.

Krievija svētdienas rītā ar bezpilota lidaparātu uzbrukusi skolai Krivijrihā, sagraujot divus skolas stāvus un izraisot ugunsgrēku.

Krievija pēdējās nedēļās sākusi izmantot Irānā ražotos bezpilota lidaparātus. Ukrainas dienvidos Ukrainas gaisa spēki ziņoja, ka naktī notriekuši piecus šādus dronus, bet diviem izdevies izlauzties cauri pretgaisa aizsardzībai.

Krievijas karaspēks ar raķetēm apšaudījis arī Zaporižju un Mikolajivu, svētdien ziņoja Ukrainas amatpersonas

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu