Jā, acīmredzot Nostradams no manis sanāk sūdīgs. Ja vēl varēja puslīdz vienkārši prognozēt Jaunās konservatīvās partijas (tagad vienkārši Konservatīvie) izgāšanos Saeimas vēlēšanās, tad tālāk jau bija grūtāk. Izkrita arī Saskaņa un Attīstībai/Par! - iespaidīgi!

Iespaidīgi, tomēr laikam jau likumsakarīgi. Saskaņai, lai arī izteikti krieviskai partijai, vienmēr bijis pietiekami pamanāms atbalsts arī no latviešu vēlētājiem. Tagad, Ukrainas kara rezultātā, loģiski, ka latvieši kaut vai tīri principiāli atteicās no balsošanas par “krieviem”. Krievvalodīgo balsotāju savukārt neiepriecināja tas, ka Saskaņa karu neuztvēra neviennozīmīgi, bet uzreiz nosodīja agresorvalsti.

Ierastais krievu vēlētājs vienkārši aizgāja pie Latvijas Krievu savienības, kas solīja uzcelt atpakaļ okupācijas pieminekli, kā arī pie Rosļikova, kura partija par Krievijas iebrukumu Ukrainā vienkārši atsakās izteikties.

Tomēr pats lielākais pārsteigums bija Attīstībai/Par! izgāšanās. Jā, protams, Jaunups, azartspēļu lobijs, Pūces caurlaides un vēl kaudzēm citu lietu. Bet par tām visi vienmēr bija zinājuši, tāpēc nez vai bija kāds partijas atbalstītājs, kurš neko nenojauta par Jaunupa lomu šajā politiskajā spēkā. Taču paralēli sliktajām lietām un nesmukumiem vienmēr bija arī labie darbi un vairāki tiešām spēcīgi politiķi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X