Uz Kazahstānu aizbēguši vairāk nekā 200 000 mobilizācijai pakļautu cilvēku (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Divās nedēļas kopš mobilizācijas izsludināšanas Krievijā no valsts uz Kazahstānu izbraukuši vairāk nekā 200 000 Krievijas pilsoņu, pavēstījis Kazahstānas iekšlietu ministrs Marats Ahmetžanovs.

Ministrs arī atklāja, ka liels ir arī no Kazahstānas izbraukušo Krievijas pilsoņu skaits. Kopējā situācija uz Kazahstānas robežām esot stabilizējusies, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

“Vairāk nekā 200 000 Krievijas pilsoņu iebrauca Kazahstānā, bet uz šodienu [pirmdienu] no valsts izbrauca 147 000 cilvēku,” paziņojis Ahmetžanovs.

Pirmajā nedēļā pēc mobilizācijas Kazahstānā ieradās 98 000 Krievijas pilsoņu, bet no Kazahstānas izbrauca 64 000 cilvēku.

Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs jau pavēstījis, ka viņš plānojot ar Krievijas varas iestādēm pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar Krievijas pilsoņu masveida ierašanos Kazahstānā.

Iepriekš Kazahstāna solīja, ka Kazahstāna sniegs drošību Krievijas pilsoņiem, kas bēg no iesaukšanas Krievijas armijā, ja vien šie cilvēki netiks izsludināti starptautiskā meklēšanā.

Foto: Krievijas - Kazahstānas robeža 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu