"Es vēlējos baudīt dzīvi - tā, lai acis mirdz! Tā ir tik īsa." Dinas Zuzānes citāti (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dina Zuzāne, ekrānšāviņš

30. septembrī, divas dienas pirms savas 67. dzimšanas dienas pēkšņi mūžībā devās mākslas kolekcionāre un uzņēmēja Dina Zuzāne. Piemiņai apkopojām dāmas citātus no vienas no pēdējām intervijām. 

Jaunībā biju skaista sieviete, gariem matiem, uz kuru vīrieši atskatījās. Biju sieviete, kura izdomājusi nekad neprecēties. Sapratu, ka vīrieši ir jāizmanto – lai viņi maksā, vadā pa restorāniem un izklaidē. Zinu, tas šobrīd skan riebīgi, bet tā tas bija.

Es nevaru visu, bet, cik varu, labprāt dalos. Man nav žēl.

Sievietei, pirmkārt, nekad nav jāzaudē nekas. Viņai ir jābūt tādai, kāda viņa ir. Divus mēnešus pēc šķiršanās es biju salūzusi – naktī taustīju gultu un nesapratu, kā var būt, ka man blakus nav mīļotais cilvēks. Un tad es sapratu, ka man ir iespēja - salūzt, vai pieņemt lēmumu, ka gribu dzīvot. Es izvēlējos baudīt dzīvi. Gribu būt laimīga, gribu, lai acis mirdz.

Brīvas sievietes statuss, tā savā veidā ir privilēģija. Manā dzīvē ir parādījušies jauni cilvēki, kas mani gaida visur. Es nezinu, ko no visa iecerētā izpildīšu, bet dzīve ir dzīve.

Daļa draugu man ir jau gadiem, bet daļu esmu zaudējusi. Un es nevaru teikt, ka tas ir manas vainas dēļ. Reizēm ir tā - ja tev drusku labāk iet, cilvēki no tevis novēršas. Nevis tāpēc, ka tu to gribi, bet cilvēki kādā mirklī sajūtas mazsvarīgāki. Un tas ir ļoti sāpīgi.

Nekad nebūšu pati jaunākā, skaistākā, gudrākā vai pati bagātākā. Ja ar šo atziņu dzīvo, viss ir baigi labi. Dzīve ir jābauda. Tā ir tikai viena un tik īsa. Ja sāksim domāt par to, kas būs vai nebūs, tad pa īstam nedzīvosi.

Citāti no intervijas raidījumā "Iečeko slavenību"/ STV Pirmā

Plašāk skaties 1188.lv

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu