Avoti: Somija plāno sākt būvēt žogu uz robežas ar Krieviju

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Somija gatavojas jau šogad izmēģinājuma posmā sākt būvēt žogu uz robežas ar Krieviju, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Somijas laikraksts "Ilta Sanomat".

Septembra beigās nedēļu pēc tam, kad Krievijā tika sākta mobilizācija, Somijas robežsardze ierosināja izbūvēt žogu uz 1300 kilometru garās robežas ar Krieviju. Ierosinājumu atbalstīja arī Somijas valdība.

Lielā daļa Krievijas-Somijas robežas ir grūti pieejama, un robežsargi piedāvā nožogojumu būvēt tikai tur, kur ir vislielākā iespējamība, ka notiks mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu, kas vispirms ietver vietas, kas ir netālu no robežkontroles punktiem.

Kopējais garums tādiem posmiem ar nožogojumu, ceļiem patrulēšanai un novērošanas līdzekļiem, kā lēš robežsargi, sasniedz 130-260 kilometrus.

Patvērumu lūgušo krievu skaits divu nedēļu laikā sasniedz gada līmeni

Divu nedēļu laikā kopš Krievijā izsludināta mobilizācija patvērumu Somijā lūgušo Krievijas pilsoņu skaits sasniedzis līmeni, kāds parasti ir gada laikā, paziņojis Somijas Migrācijas dienests.

Migrācijas dienesta dati liecina, ka kopš 21.septembra līdz trešdienai patvērumu Somijā lūguši 308 Krievijas pilsoņi, bet kopš gada sākuma saņemti 724 tādi iesniegumi.

Pēdējos gados 200-500 Krievijas pilsoņu gadā lūguši patvērumu Somijā, informējis Migrācijas dienests.

Somija no 30.septembra ir aizliegusi ieceļot valstī Krievijas pilsoņiem ar Šengenas zonas tūristu vīzām. Septembrī Somija jau krasi ierobežoja tūristu vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem, taču viņi turpināja ieceļot Somijā ar vīzām, ko izsniegušas citas Šengenas zonā esošās ES valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu