VIDEO "Par mata tiesu no avārijas!" Uz Vanšu tilta agresīvs šoferis veic bīstamu manevru (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no video
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X

Sociālajos tīklos izplatījies video, kurā kāds steidzīgs šoferis burtiski "lido" pāri Vanšu tiltam virzienā uz Rīgas centru. Portāls TVNET sazinājās ar Valsts policiju un video autoru Dzintaru Rudzīti, lai par šo notikumu uzzinātu plašāk.

Video iemūžināts trešdien, 5. oktobrī, plkst. 21.05 uz Vanšu tilta. Redzams, ka video autors brauc pa labo joslu, kad pēkšņi no joslas, kas ved uz Vanšu tiltu, lielā ātrumā brauc kāds šoferis.

Pēc video noprotams, ka šoferis ātri braucis, jo zīme liecināja, ka josla tūdaļ beigsies. Tiesa, šajā reizē viss beidzās veiksmīgi, nevienam bojājumus neradot, lai gan video redzams, ka pats šoferis par mata tiesu nokontrolēja savu spēkratu.

Portāls TVNET sazinājās ar video autoru Dzintaru, kurš par piedzīvoto dalījās savos iespaidos.

Video: Agresīvais šoferis uz Vanšu tilta

"Braucu mājās no futbola treniņa un klausījos skaļi mūziku. Devos centra virzienā pa Valdemāra ielu (pirms Vanšu tilta) un gaidīju, kad "Mercedes" no kreisās joslas apsteigs mani un piebrauks priekšā, bet pavisam negaidīju, ka vēl kāds lielā ātrumā pa labo pusi apdzīs," par notikušo stāsta Dzintars.

Vīrietis norāda, ka situācija bija diezgan bīstama.

"Varbūt es būtu braucis nedaudz ātrāk vai paātrinājies tajā brīdī. Bet BMW vadītājs, kad apdzina mani, varēja redzēt, ka mēģināja "savākt" auto."

Aculiecinieks norāda, ka tas viņam atgādinājis līdzīgu gadījumu, kas noticis 10. septembrī gandrīz tieši tajā pašā vietā. Tiesa, toreiz šoferis savu automašīnu nesavāca un avarēja. Par šo negadījumu ziņoja arī portāls TVNET.

"Labi, ka viss beidzās mierīgi, un saglabāju video, lai parādītu arī citiem, kādi šoferi braukā pa ielām," par notikušo stāsta Dzintars.

Portāls TVNET sazinājās arī ar Valsts policiju, kas norādīja, ka šāds notikums policijā nav reģistrēts.

Vaicājot, kāds sods šajā gadījumā varētu tikt piemērots agresīvajam šoferim, policija norādīja, ka konkrēti atbildēt nav iespējams, jo precīzs BMW vadītāja ātrums nav fiksēts.

Tiesa, par ātruma pārsniegšanu apdzīvotās vietās var piespriest dažādus sodus.

Šajā gadījumā aplūkojam pārkāpumus, kas attiecas uz mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas.

Pirmkārt, par ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā piemēro brīdinājumu transportlīdzekļa vadītājam.

Otrkārt, par ātruma pārsniegšanu no 11 kilometriem stundā līdz 20 kilometriem stundā piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam četru naudas soda vienību apmērā.

Treškārt, par ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam astoņu naudas soda vienību apmērā.

Ceturtkārt, par ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā līdz 40 kilometriem stundā piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 16 naudas soda vienību apmērā.

Piektkārt, par ātruma pārsniegšanu no 41 kilometra stundā līdz 50 kilometriem stundā piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 32 līdz 44 naudas soda vienībām.

Sestkārt, par ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 48 līdz 64 naudas soda vienībām un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz trim mēnešiem.

Septītkārt, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 72 līdz 96 naudas soda vienībām un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu