Video "Vaivaros" atlabstošais ukraiņu karavīrs ticis pie kāju protēzēm un jau brauc ar velosipēdu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Viens no Ukrainas aizstāvjiem, kurš ārstējas Latvijā, rehabilitācijas centrā "Vaivari", saņēmis kāju protēzes un atsācis staigāt, sociālajā vietnē "Facebook" vēsta Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Ukrainas karavīrs Jurijs Gorošenko kaujās zaudēja abas kājas un pēc smagām operācijām Ukrainā tika nogādāts Latvijā, centrā "Vaivari". Speciālisti no Latvijas izgatavoja Jurijam īpašas kāju protēzes, un, pateicoties ārstu profesionalitātei un Jurija gribasspēkam, karavīrs jau sācis staigāt un pat brauc ar velosipēdu.

"Slava Ukrainai! Paldies Latvijai! Kopā mēs uzvarēsim!" ierakstā pauž vēstnieks.

Šobrīd Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" ārstējas 12 Ukrainas karā cietušie, septembra beigās pavēstīja NRC attīstības fonda vadītāja Ulrika Eistreiķe.

Pēc viņas paustā, kopumā kopš augusta Ārlietu ministrijas (ĀM) organizētajā projektā centrā ārstējušies 38 pacienti. Cietušajiem bijušas šautas brūces, amputācijas, galvas traumas un citas kara laukā iegūtas traumas.

Jau vēstīts, ka ĀM projektu sāka 2014.gadā, turpinot visu iespējamo atbalstu Ukrainai tās cīņā ar agresoru. Ministrija īsteno rehabilitācijas projektu, sadarbojoties ar Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari", Veselības ministriju un Labklājības ministriju. No 2014.gada līdz 2019.gadam medicīnisko palīdzību Latvijā ir saņēmušas 58 militārajā konfliktā cietušas Ukrainas militārpersonas. Šogad paredzēta 50 personu rehabilitācija Latvijā.

Krievija sāka agresiju pret Ukrainu 2014.gadā, bet 2022.gada 24.februārī sāka pilna mēroga militāru iebrukumu Ukrainā. Aktīvās karadarbības laikā pastāvīgi iet bojā un tiek ievainoti Ukrainas bruņoto spēku karavīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu