Policija uzsākusi kriminālprocesu par Saeimā ievēlētās Grevcovas nepatiesi uzrādītajām ziņām (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašvaldību vēlēšanu 160. vēlēšanu iecirknis Daugavpils Universitātē. Ilustratīvs attēls.
Pašvaldību vēlēšanu 160. vēlēšanu iecirknis Daugavpils Universitātē. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par jaunievēlētās partijas "Stabilitātei!" deputātes Glorijas Grevcovas, iespējams, nepatiesi uzrādītajām ziņām par savu iepriekšējo darba vietu Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 272.panta.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA apliecināja, ka policija sāka informācijas izvērtēšanu, līdz ko ziņas par deputāta kandidātes iespējamo melošanu izskanēja publiski.

Policija ir pamats uzskatīt, ka, iespējams, noticis noziedzīgs nodarījums, tāpēc policija jau sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai. Tagad izskanējušo informāciju varēs pārbaudīt ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm.

Grāvīte norādīja, ka policija vērtēs visu informāciju, ko Grevcova sniegusi CVK.

Pati Grevcova sociālajā vietnē "TikTok" apgalvo, ka izplatītā ziņa medijos ir palaista speciāli, lai novērstu uzmanību no "īstajām problēmām" un tā, ka "Saeima ir nobalsojusi par LGBT propagandu skolās".

"Kamēr pie varas esošie politiķi ceļ man neslavu, "LGBT" propaganda ir oficiāli sākusies skolās," saka Grevcova, papildinot, ka visiem ir jāsargā bērni no "tiem".

Video Grevcova neprecizē, vai viņa tiešām strādājusi par malkas krāvēju, vien saka: "Kamēr mūsu čūskas atkal turpina par mani runāt un par to, cik kaunpilni un slikti strādāt par vienkāršu malkas krāvēju pagātnē topošajam deputātam, viņi ar šo vienlaikus mēģina novērst uzmanību no pašu izveidotajiem notikumiem."

Jau ziņots, ka jaunievēlētā partijas "Stabilitātei!" deputāte melojusi par savu darbavietu, pirmsvēlēšanu laikā CVK apzināti iesniedzot nepatiesu informāciju par to, vēstīja "TV3 Ziņas".

Turklāt Grevcova CVK sniegusi nepatiesu informāciju arī par iegūto izglītību Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA), apstiprināja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

CVK Grevcova sniegusi informāciju, ka 2013.gadā ieguvusi augstāko izglītību LSPA pedagoga specialitātē. Tomēr Āķe-Vīksne, atbildot uz jautājumu par šīs informācijas patiesumu, norādīja, ka LSPA arhīvā šāda informācija nav pieejama.

Persona ar šādu vārdu un uzvārdu neesot atrodama LSPA Studentu informatīvajā sistēmā, kas darbojas kopš 2004.gada. Tāpat Grevcova nav fiksēta ne absolventu sarakstā, ne studējošo sarakstā, akcentēja akadēmijas pārstāve.

Grevcova ievēlēta 14.Saeimā kā viena no partijas "Stabilitātei" deputātēm, tomēr plašāku atpazīstamību viņa izpelnījusies ar savu darbību sociālajā vietnē "TikTok".

Partija "Stabilitātei" 14.Saeimas vēlēšanās ieguva 11 mandātus.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu