Krievijas uzbrukumu Kijivai mērķis ir radīt maksimāli daudziem cilvēkiem ciešanas, pauž Sārts (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts Foto: Sintija Zandersone/LETA

Krievijas uzbrukumu mērķis ir Kijivas pilsētas centrs laikā, kad lielākā daļa cilvēku būtu ielās, sociālajos tīklos šādu vērtējumu sniedzis NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Krievijas uzbrukums Kijivai ir Kremļa reakcija uz sprādzienu uz Kerčas tilta, norādījis Sārts.

Viņš uzsver, ka sprādziens uz tilta notika nakts laikā, kad uz tā bija ļoti maz automašīnu.

Savukārt Krievija šodien bombardē Kijivas centru laikā, kad liela daļa cilvēku ir ielās, šādi cenšoties radīt maksimāli daudziem cilvēkiem ciešanas, vērtēja Sārts.

"Pēdējos mēnešus Krievija ļoti taupīja savas precīzās raķetes. Šodien izlietoja minimums 100 (ne)precīzās raķetes bez jebkāda militāra efekta. Tāpēc nav šaubu, kurš deva pavēli uzbrukumiem un kuram Krimas tilts bija ļoti svarīgs," izteicies Sārts.

Jau vēstīts, ka sestdien ap plkst.6 uz Krimas tilta, kas ir vienīgais sauszemes transporta savienojums starp Krieviju un okupēto Krimas pussalu, notika sprādziens, kā rezultātā aizdegās pa dzelzceļu braucoša vilciena degvielas cisternas un sabruka daļa autoceļa.

Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka eksploziju izraisīja sprādziens kravas automašīnā.

Savukārt Kijivas centru pirmdienas rītā satricinājuši vairāki sprādzieni, kurus, visticamāk, izraisījuši Krievijas raķešu triecieni. Sprādzienos ir cietušie un bojāgājušie.

Krievijas karaspēkam naktī uz svētdienu ar raķetēm apšaudot dzīvojamās mājas Zaporižjā, nogalināti 13 un ievainoti 89 cilvēki, paziņojušas Ukrainas amatpersonas. Raķetes trāpījušas gan daudzdzīvokļu ēkām, gan privātmājām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu