Izsmejot pseidoreferendumus, sociālo tīklu jokdari atrod ceturto un piekto Baltijas valsti (15)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Prāgā pie Krievijas vēstniecības pirmdienas vakarā notika mītiņš ar apmēram 200 dalībniekiem, kas pieprasīja Kaļiņingradas apgabala pievienošanu Čehijai. Protestētāji atsaucās uz populāru interneta mīmu, ar kura palīdzību sociālo tīklu jokdari jau atraduši ceturto un piekto Baltijas valsti.

"Mēs visi zinām, kāds iznākums būtu referendumam par šo jautājumu," sacīja viens no mītiņa organizētājiem.

Mītiņš saistīts ar čehu jokdaru šomēnes izveidotu tīmekļa vietni, kurā apgalvots, ka Krāloveca (Kaļiņingradas vēsturiskais nosaukums čehu valodā) ar apgabalu ir pievienota Čehijai pēc referenduma, kurā šādu aneksiju atbalstījuši 97,9% dalībnieku.

Krāloveca kļuvusi par interneta mīmu, sociālo tīklu lietotājiem jokojot par Čehiju kā "ceturto Baltijas valsti", alus cauruļvadu "Beer Stream 1" un izmantojot mirkļbirku #KralovecisCzechia (Krāloveca ir Čehija).

Čehu jokdari, ironizējot par Krievijas sarīkotajiem pseidoreferendumiem Ukrainā, nolēma, ka pienācis laiks atgūt vēsturisko taisnīgumu un Čehijai jāatgūst šī pilsēta, kas dibināta 13. gadsimtā par godu Čehijas karalim Otakaram Otrajam no Pržemislovcu dinastijas. Pilsēta pazīstama arī ar vācu nosaukumu Kēnigsberga, poļu nosaukumu Kruleveca vai lietuviešu un latviešu nosaukumu Karaļauči.

Otrā pasaules kara beigās pilsētu iekaroja Sarkanā armija, tā tika iekļauta Padomju Savienībā un pārdēvēta par Kaļiņingradu. Pēc Padomju Savienības sabrukuma 1991.gadā Kaļiņingradas apgabals palika Krievijas sastāvā.

Sociālo tīklu lietotāji izgudrojuši arī "piekto Baltijas valsti" - Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu, kuri pēc referenduma pievienoti Somijai un pārdēvēti par Svēto Sannaburgu un Sannagradas apgabalu par godu Somijas premjerei Sannai Marinai.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu