Par automašīnas zādzību policija aizturējusi vīrieti, kas uzdevies par tās pircēju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Pagājušajā svētdienā, 9. oktobrī, Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī tika saņemta informācija par automašīnas zādzību, ko, visticamāk, izdarījis transportlīdzekļa potenciālais pircējs tā apskates laikā Rīgā, Purvciemā.

Kāda persona bija ievietojusi sludinājumu internetā, ka vēlas pārdot savu "Audi A6" markas automašīnu. Uz sludinājumu atsaucās vīrietis, kurš izrādīja interesi iegādāties transportlīdzekli.

Abi vīrieši norunājuši tikšanos. Noteiktajā vietā un laikā vīrieši satikušies un potenciālais pircējs apskatīja automašīnu, kā arī izteica vēlmi veikt izmēģinājuma braucienu. Pārdevējs piekrita un aicināja pircēju sēsties pie stūres, kamēr pats devās ieņemt pasažiera vietu. Taču pēkšņi pircējs iekāpa automašīnā un aizbrauca prom, nesagaidot, kad tajā iekāps arī pārdevējs.

Par notikušo nekavējoties tika informēta Valsts policija. Likumsargi uzsāka automašīnas un iespējamās vainīgās personas meklēšanu. Tās pašas dienas vakarā Valsts policijas patruļpolicija Pārdaugavā pamanīja pārvietojamies nozagto automašīnu un to apturēja. Pie transportlīdzekļa stūres atradās iepriekš minētais potenciālais pircējs, kuru policisti aizturēja.

Aizturētais ir 1997. gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš jau vairākkārt ir sodīts.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas (par transportlīdzekļa zādzību), kā arī pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas (par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.)

Aizturētajam vīrietim šobrīd piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu