Klimata aktīvisti Londonā ar zupu aplej van Goga "Saulespuķes" (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aktīvistu grupas "Just Stop Oil" izdotā izdales fotogrāfija, kurā redzamas divas protestētājas, kuras Londonas Nacionālajā galerijā apmētājušas Vincenta van Goga slaveno 1888. gada darbu "Saulespuķes".
Aktīvistu grupas "Just Stop Oil" izdotā izdales fotogrāfija, kurā redzamas divas protestētājas, kuras Londonas Nacionālajā galerijā apmētājušas Vincenta van Goga slaveno 1888. gada darbu "Saulespuķes". Foto: AP/Scanpix

Divas vides aktīvstes piektdien, 14.oktobrī, protesta akcijā Londonas Nacionālajā galerijā ar tomātu zupu aplējušas Vinsenta van Goga gleznu "Saulespuķes", vēsta medijs "Insider".

Organizācija "Just Stop Oil" paziņojumā apliecināja, ka divi protestētāji plkst.11 aplējuši gleznu ar "Heinz" tomātu zupu no divām bundžām, šādi pieprasot, lai Lielbritānijas valdība aptur visus jaunos naftas un gāzes projektus.

Nacionālās galerijas pārstāvji pastāstīja "Insider", ka glezna atradās zem stikla un nebija bojāta, nedaudz tika bojāts tikai gleznas rāmis.

"Kas ir vairāk vērts - māksla vai dzīvība? Vai tas ir vērts vairāk par pārtiku? Vai vairāk nekā taisnīgums? Vai jūs vairāk uztrauc gleznas vai mūsu planētas un cilvēku aizsardzība?" vaicāja Plummere pēc incidenta.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu