Daudzviet Latvijā VUGD dzēsis aizdegušos šķeldu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī dzēsis vairākus ugunsgrēkus, kuros degusi šķelda, informēja dienestā.

VUGD informē, ka trešdienas vakarā izsaukums saņemts uz Planīcas ielu Kuldīgā, kur 14 metrus augstā un platā šķeldas kaudzē notika gruzdēšana 100 kvadrātmetru platībā.

Piesaistot objekta traktortehniku, šķelda pārkrauta, lai varētu piekļūt gruzdēšanas vietām un tās apdzēst. Darbs notikuma vietā noslēdzās ceturtdienas rītā.

Tāpat pagājušajā diennaktī VUGD darbinieki turpināja ugunsgrēka dzēšanas darbus Jēkabpils novada Aknīstes pagastā, kur 11 metrus augstas šķeldas kaudzes vidusdaļā notika degšana 600 kvadrātmetru platībā.

Neilgi pēc desmitiem no rīta ierobežota liesmu izplatīšanās, bet visas dienas garumā ar traktortehnikas palīdzību kaudze tika pārkrauta, lai ugunsdzēsēji glābēji varētu piekļūt degšanas vietām un tās nodzēst.

Ugunsgrēka vieta arī apsekota ar dronu, kas aprīkots ar termokameru, kas ļāva identificēt degšanas perēkļus. Tā kā ugunsgrēka izplatīšanās bija ierobežota, diennakts tumšajā laikā dzēšanas darbi tika pārtraukti un šorīt atsāksies.

Aizvadītajā diennaktī,VUGD saņēma 38 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu