“Radīšanas pīlāri” Džeimsa Veba teleskopa attēlā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Radīšanas pīlāri" Džeimsa Veba teleskopa attēlā.
"Radīšanas pīlāri" Džeimsa Veba teleskopa attēlā. Foto: AP/Scanpix

Džeimsa Veba teleskops jaunā, īpaši detalizētā fotogrāfijā iemūžinājis ikoniskos “Radīšanas pīlārus”, kas atrodas 6500 gaismas gadu attālumā no Zemes.

Pirmo reizi šis blīvais mākoņu, gāzu un putekļu veidojums, kurā dzimst jaunas zvaigznes, tika nofotografēts 1995. gadā ar Habla teleskopu. NASA tagad vēsta, ka jaunie attēli, kas uzņemti ar jauno Džeimsa Veba teleskopu, ļaus palīdzēt papildināt modeļus par to, kā rodas jaunas zvaigznes, kā arī noskaidrot, cik daudz šajā reģionā ir putekļu un gāzu.

“Trīsdimensiju pīlāri izskatās pēc majestātiskiem akmens veidojumiem, tomēr ir daudz caurlaidīgāki. Šīs kolonnas veido aukstas starpzvaigžņu gāzes un putekļi, kas reizēm teju infrasarkanajā gaismā izskatās daļēji caurspīdīgi. Laika gaitā mēs iegūsim lielāku sapratni par to, kā veidojas zvaigznes un miljoniem gadu ilgā laikā parādās no šiem putekļu mākoņiem,” raksta NASA.

Habla teleskopa uzņemtie attēli 1995. un 2014. gadā.
Habla teleskopa uzņemtie attēli 1995. un 2014. gadā. Foto: AP/Scanpix

Pēc tam, kad Habla teleskops 1995. gadā uzņēma ikonisko pīlāru attēlu, vajadzēja teju 20 gadus, lai tiktu uzņemts atkārtots to attēls, kas tika izdarīts 2014. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu